29 / 04 / 2024

komşu geçit hakkı

komşu geçit hakkı

Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlü oluyor. İşte Medeni Kanun komşu hakkı esasları...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Tülin Şahin, Madonna ile komşu oldu!

Geçtiğimiz gün Portekizli bankacı Pedro de Noronha ile Portekiz'de evlenen manken Tülin Şahin, Madonna ile komşu oldu!

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Banu Evleri Ispartakule 2 Kanal İstanbul'a komşu!

Hasanoğlu İnşaat’ın hayata geçirdiği Banu Evleri Ispartakule 2 projesi Kanal İstanbul'a komşu oluyor. Proje Kanal İstanbul Projesi’ne sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı, Bizim Evler'e komşu oldu!

İBB tarafından hayata geçirilecek olan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı, İhlas Yapı'nın Ispartakule'deki Bizim Evler projesine komşu oldu..

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

Antakya-İskenderun yoluna üst geçit geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı süren Antakya-İskenderun yolu 2. km'sindeki üst geçit tamamlanmak üzere. Üst geçidin çift asansörlü olduğu ve oldukça modern bir görüntü içerdiği gözleniyor.

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'na yapılan ve yeni bir bağlantı noktası olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş üst geçit köprüsü hızla ilerliyor.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları!

Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Toplam 36 adet konutun açık satışa sunulduğu projede 378 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap taksitleri!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap taksitleri 378,28 TL'den başlıyor. Toplamda 36 adet konutun açık satışa sunulduğu projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş tarafından kabul ediliyor.

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi!

Taşınma mal sahipleri, genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmuyorsa; tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Bunun için geçit hakkı tesisi davası dilekçesi ile dava açılabiliyor..

komşu geçit hakkı Haberi

komşu geçit hakkı

Medeni Kanun komşu hakkı!

Medeni Kanun gereğince herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür. Komşuluk hakkı olarak tanımlanan bu hakta yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır. 


Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.


Komşuluk hakkı..

2. Kazı ve yapılar

a. Kural

MADDE 738.- Malik, kazı ve yapı yaparken komşu taşınmazlara, onların topraklarını sarsmak veya tehlikeye düşürmek ya da üzerlerindeki tesisleri etkilemek suretiyle zarar vermekten kaçınmak zorundadır.


Komşuluk hukuku kurallarına aykırı yapılar hakkında taşkın yapılara ilişkin hükümler uygulanır.


b. Özel kurallar

MADDE 739.- Kazı ve yapılarda uyulması gerekli kurallar özel kanunlarla belirlenir.


3. Bitkiler

a....