21 / 05 / 2024

KOMÜT macaristan

KOMÜT macaristan

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) ticari hacmi, potansiyeli görme ve analiz etmek için 12-18 Ekim arasında Avrupa ülkelerini ziyaret etti. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye müteahhitlik hizmeti ve mimari yapıları incelemek için ziyaretler yaptı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Kom Yatırım Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kom Yatırım Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 410 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çelik tarafından açıldı.

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Derya Şensoy: Annem yan komşum!

Oyuncu Derya Şensoy, “Mert Vidinli’yle Sıkıştıran Sorular” programında kendisiyle ilgili bilinmeyenlerden bahsetti. Annesi Derya Baykal’ın yan komşusu olduğunu anlatan Şensoy, bu sayede yemek derdinden kurtulduğunu söyledi.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

Ev alma, e-komşu al!

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza artık telefon üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Pandemi süreci boyunca komşular arasında yapılan yardımlaşmanın ön plana çıkması, komşuluk üzerine sosyal platformların hızla artmasına neden oldu.

Macaristan’dan 10 bin Euro'ya ev sahibi olmak mümkün! 

Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile yeniden gündeme geldi. Türkler, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet gösteriyor. Fiyatları 10 ile 20 bin Euro arasında değişen konutlar vize kolaylığı da sağlıyor...

KOMÜT macaristan Haberi

KOMÜT macaristan

KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci ve Genel Sekreter Şaban Topal ve üyeleri 30 kişilik heyet ile yurtdışı iş hacimlerini arttırmak için ve ticari hacmi, potansiyeli görme ve analiz etmek için 12-18 Ekim arasında Avrupa ülkelerini ziyaret ettiler. 6 ülkeyi gezen heyet elçilikler ve ticari ateşeler ile görüşmeler de bulunarak hem müteahhitlik hizmeti hemde mimari yapıları inceleyerek bilgi aldılar ayrıca gelişmeler ve potansiyeli değerlendirdiler. 


Ziyaretlerin çok verimli olduğunu söyleyen heyet bir çok ülkede daha arge ve tespitler yaptı. Heyet, Konya'yı ve ülkemizi geleceğe daha iyi hazırlayacaklarım söyledi. Heyet hem ticari görüşmelerin yaııı sıra tarihi yeri eri de gezerek Osmanlı'nın izine rastlayarak Avrupa'ya bir çok konuda yaptırımlarını gördüler ve oradaki rehberlerden tarihi olayları...