27 / 04 / 2024

konak çankaya eski tütün deposu binası

konak çankaya eski tütün deposu binası

İzmir'in Konak Çankaya semtindeki eski tütün deposu binası, Fen İşleri tarafından depreme dayanıklı ve kullanılabilir hale getirilerek Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olarak hizmet verecek...

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

TOKİ Eskişehir Çankaya Ticaret Merkezi tamamlama ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankaya Vadişehir 3.Etap'ta Ticaret Merkezi'nin inşaat tamamlama işi için ihaleye çıkıyor.

TOKİ Eskişehir Çankaya'da Ticaret Merkezi inşa ediyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Eskişehir Çankaya Vadişehir 3.Etap'ta Ticaret Merkezi hayata geçiriyor. Ticaret Merkezi için inşaat tamamlama ihalesi belirlendi.

Konak Tramvayı'nda sona doğru!

İzmir’de Çankaya’dan gelen tramvay hattını Alsancak’a bağlayan Şair Eşref Bulvarındaki imalatlar planlanan süreden 1 hafta önce bitirildi. Konak Tramvayı'nda bir zorlu etap daha tamamlandı..

Nefis Çankaya Evleri’nden konut alanlar yüzde 30 kazandı!

Ankara denince ilk akla gelen semt Çankaya’dır. 2-3 katlı yaklaşık 40-50 yıllık evleri ile günümüz şartlarına uyum sağlayamayan Çankaya, konut projelerinin hayata geçirilmesiyle eski ‘kazandıran’ günlerine yeniden dönmeye başladı.

Mahall Bomonti İzmir Konak teslim tarihi!

Mahall Bomonti İzmir projesi 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor. İzmir Konak'ta eski Şaraphane arazisinde inşa edilen Mahall Bomonti İzmir projesinde 9 tarihi blok olacak...

Boyabat Belediyesi konak satın aldı!

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı. İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Konak Belediyesi protokol cami için alan gösterdi!

Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol cami için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı gösterdi.

konak çankaya eski tütün deposu binası Haberi

konak çankaya eski tütün deposu binası

Konak Belediyesi Fen İşleri tarafından 2011 yılında tadilatına başlanan bina, güçlendirme çalışmalarıyla depreme dayanıklı hale getirildi. 12 bin metrekare alana sahip binanın bodrum katında 20 araçlık otopark da bulunuyor. Yapılan iklimlendirme sayesinde binadaki her alan sabit sıcaklıkta kalabileceği belirtildi. Olabilecek yangınlara karşı suyla söndürmenin yanında gazla söndürme sisteminin de oluşturulduğu binanın harcamaları Valilik İl Özel İdaresi ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığı öğrenildi. 


Konak Belediyesi Fen Işleri'nin teknik ve kontrollük hizmeti verdiği bina, 9 milyon liraya mal olan binada Terörle Mücadele Şube müdürlüğü, İkmal Şube Müdürlüğü, Bütçe Şubesi ve Mobese Yedekleme Birimleri binada hizmet...