02 / 05 / 2024

Konak Tramvayındaki planlama hatası pahalıya mal oldu

Konak Tramvayındaki planlama hatası pahalıya mal oldu

Büyükşehir'in Konak Tramvayı güzergahını deniz tarafına kaydırması sonucu, geçen sene 3 milyon lira harcanan kıyı düzenlemesi kullanılamaz hale gelecek.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ne zaman açılacak?

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışmalar devam ediyor...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Kocaeli'de Akçaray tramvay hattı 620 metre uzatılacak!

Kocaeli'de hizmet veren Akçaray tramvay hattının eğitim kampüsü ile plaj yolu arasındaki yeni hattın test sürüşü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattı, 620 metre uzatılarak plaj yoluna kadar gidecek...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattındaki mahalleler değerleniyor!

Endeksa, inşaatında sona gelinen Eminönü–Alibeyköy Tramvay Hattı çevresindeki mahallelerde yer alan konut satış fiyatlarını açıkladı.

Konak Tramvayındaki planlama hatası pahalıya mal oldu Haberi

Konak Tramvayındaki planlama hatası pahalıya mal oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl ihalesini sonuçlandırdıktan sonra 4 kez güzergah değişikliğine gittiği Konak Tramvayı'ndaki planlama hatası, pahalıya mal oldu. Üçkuyular'dan başlayıp Halkapınar'a kadar uzanan ve toplam uzunluğu 12.7 kilometreyi bulan Konak Tramvayı'nda, hatlardan birisinin son revizyonla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara tarafından deniz kesimine kaydırılması, Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyon 7 bin lira harcayarak geçtiğimiz yıl hizmete soktuğu Üçkuyular ve Göztepe Vapur İskeleleri arasındaki yaklaşık 1.5 kilometreyi bulan sahil düzenlemesini vurdu. Kıyı düzenlemesi kapsamında inşa edilen yürüyüş ve bisiklet yolları ile oturma gruplarının ray döşeme çalışmaları sırasında kırılıp dökülecek olması 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Yaşananlara isyan eden vatandaşlar "Ortaya çıkan kamu zararı, buna neden olan bürokratlara zimmet çıkarılsın" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşım sorununu çözmek...