01 / 05 / 2024

Konakın merdivenli sokakları yenileniyor

Konakın merdivenli sokakları yenileniyor

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merdivenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merdivenli sokakları tepeden tırnağa yenilenecek.

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

Konak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir belediyesinin emsal artış kararını desteklediklerine de dikkat çeken Batur, "Kolları sıvadık, 6 aylık kısa sürede Gültepe planlarını bitirdik. Beştepeler planlarını yaptık" dedi.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

Kutan Arıkonak İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kutan Arıkonak İnşaat Anonim Şirketi Güngören’de 50 bin sermaye bedeli  ile Mahmut Özbek tarafından kuruldu.

İzmir Konak’a kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay bölgesinde yer alan riskli yapıların dönüşümüne ilişkin kararı bir sonraki aya bırakmadı ve belediye meclisini olağanüstü topladı.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için dev adım!

İzmir'in Konak ilçesinde Gültepe'nin ardından Beştepeler için de imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. Alınan kararla kentsel dönüşümde büyük adım atılmış oldu. 

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri ile görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için planlamalar hız kesmiyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği projelere ilişkin konuştu. Gelecek planlarını da paylaşan Batur, İzmir Konak'taki dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Konakın merdivenli sokakları yenileniyor Haberi

Konakın merdivenli sokakları yenileniyor

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merpenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merpenli sokakları tepeden tırnağa yenilemek için harekete geçen Konak Belediyesi bu kapsamda ihaleye çıktı.


İlk etapta Kadriye, Hasan Özdemir, Tuzcu, Barboros, Murat, Altay, Mehtap, Ondokuz Mayıs, Turgut Reis, Zafertepe, Ulubatlı, Kemal Reis ve Güzelyalı mahallerindeki toplam 40 merpenli sokak elden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar sonunda kentin simgesi haline gelen merpenli sokaklar sağlam ve estetik bir görünme kavuşacak. Konak Belediyesi’nin öncelikle 13 mahalledeki 40 merpenli sokakta başlatacağı yenileme çalışmalarında Avrupa Birliği (AB) standartları dikkate alınacak. Uzun yıllar önce yapıldığı için AB standartlarına uygun olmayan ve zaman içinde eskiyen merpenli sokakların alt zemin malzemeleri yenileriyle değiştirilecek. Yıpranan tutmalıkların yerine de daha...