30 / 04 / 2024

Konakta yenilenecek mahalleler

Konakta yenilenecek mahalleler

Konak Belediyesi, ilçenin simgelerinden merdivenli sokaklar için ihaleye çıktı. 40 merdivenli sokak, elden geçirilerek sağlam ve estetik bir görünme kavuşacak.

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir’de 6 bölgede 8 etap halinde süren yaklaşık 820 bin metrekarelik dev bir alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler oluşturuluyor. Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak ayrıldı.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

Van'da depremin yıktığı mahalleler yeniden kuruldu!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören kırsal mahalleler, devletin desteğiyle yeniden inşa edildi.

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

Amsterdam'daki bin 616 köprü 2 milyar euroya yenilenecek!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Ankapark’ın ihale şartnamesi yenilenecek!

Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından Ankapark için yeni bir karar alındı. Belediye, düzenlenen ihalelerde talipli çıkmayan Ankapark'ın ihale şartnamesini yenilenecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Kendi enerjisini üreten mahalleler yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Akıllı şehir ve mahalle konseptimiz var. Bu projede kendi enerjisini üreten mahalleler olacak. Çatı sularının kullanılmasını planlıyoruz” dedi. Özhaseki çatı sularının değerlendirilmesi amacıyla yönetmelik hazırlığında olduklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Konakta yenilenecek mahalleler Haberi

Konakta yenilenecek mahalleler

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merpenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merpenli sokakları tepeden tırnağa yenilemek için harekete geçen Konak Belediyesi bu kapsamda ihaleye çıktı. İlk etapta Kadriye, Hasan Özdemir, Tuzcu, Barboros, Murat, Altay, Mehtap, Ondokuz Mayıs, Turgut Reis, Zafertepe, Ulubatlı, Kemal Reis ve Güzelyalı Mahallerindeki toplam 40 merpenli sokak elden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar sonunda kentin simgesi haline gelen merpenli sokaklar sağlam ve estetik bir görünme kavuşacak.




13 MAHALLE 40 SOKAK

Konak Belediyesi’nin öncelikle 13 mahalledeki 40 merpenli sokakta başlatacağı yenileme çalışmalarında Avrupa Birliği (AB) standartları dikkate alınacak. Uzun yıllar önce yapıldığı için AB standartlarına uygun olmayan ve zaman içinde eskiyen merpenli sokakların alt zemin malzemeleri yenileriyle değiştirilecek. Yıpranan tutmalıkların...