21 / 05 / 2024

Konjüge Pnömokok aşısı

Konjüge Pnömokok aşısı

Pfizer, dünyanın önemli biyoteknoloji ürünlerinden biri olan Konjüge Pnömokok Aşısı üretimi için ABD ve İrlanda’nın ardından dünyadaki üçüncü tesisini T.C Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas’ın katılımıyla Türkiye’de açtı

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Maaşlar tam bu kadar artacak! Kalem kalem açıklandı! Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş sürprizi!

Maaşlar tam bu kadar artacak! Kalem kalem açıklandı! Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş sürprizi!

Altın resmen füze gibi fırlayacak! Altın medyumu İslam Memiş tarih ve rakam verdi! Herkes gözünü dört açsın

Spot altın geçtiğimiz hafta 1700 doları geçti. ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra hafifçe gerileyen altın fiyatları için Altın medyumu İslam Memiş'ten altının füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı. Herkes gözünü dört açsın...

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Mayra Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

'Yarını inşa eder' sloganı ile tanınan Mayra İnşaat ve Yapı Teknolojileri Limited Şirketi'nin geçici mühlet süresi 2 ay daha uzatıldı...

Emay İnşaat'ın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

Merkezini 31 Ekim 2018 tarihinde Ankara'dan İstanbul'a taşıyan Emay İnşaat'ın konkordato davası görüldü. Mahkeme geçici mühlet süresinin 2 ay uzatılmasına karar verdi...

İmar barışı için geç kalmayın çağrısı!

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, vatandaşlara imar barışının son tarihinin 31 Ekim olduğunu dile getirerek, vatandaşlara "geç kalmayın" çağrısı yaptı. 

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 3.16 milyon metrekareye ulaştı!

2016 üçüncü çeyreğinde A sınıfı ofis arzı, İstanbul’da ana ofis bölgelerinde 3,16 milyon metrekareye ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre pazara giren yeni arz kısıtlı olurken, Kozyatağı-Ataşehir yeni arzın eklendiği tek bölge oldu.

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'na yapılan ve yeni bir bağlantı noktası olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş üst geçit köprüsü hızla ilerliyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün 275 metresi tamam!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Mayıs ayı içinde ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde tabliyeler birbiri ardına döşeniyor.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Konjüge Pnömokok aşısı Haberi

Konjüge Pnömokok aşısı

Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Aşı Takvimi’nde de yer alan ve ülkemizde doğan çocukların pnömokok bakterisinin yol açtığı zatürre, orta kulak iltihabı gibi hastalıklara karşı bağışıklanmasında kullanılan aşı, Türkiye’de günümüz teknolojileriyle formülasyon aşamasından başlayarak üretilen ilk aşı olma özelliği taşıyor. Bu yatırımla Türkiye pnömokok aşısı açısından kendi ihtiyacını karşılayan ülke konumuna gelirken, 3 yılda toplam 21 milyon doz aşı Sağlık Ocağı ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri’nde uygulanmak üzere Bakanlığa sunulacak.

12 Kasım Dünya Pnomoni Günü’nün hemen ardından gerçekleşen açılışa, dünyada her 20 saniyede bir çocuk kaybına sebep olan pnömoniye karşı geliştirilen aşının Türkiye’de üretilmesinden duyulan gurur damgasını vurdu. Pfizer Türkiye Teknik Genel Müdürü Suat Kumser; Pfizer Gelişen Pazarlar Bölge Başkanı Ahmet Göksun ve Pfizer Biyoteknolojik Ürünler Operasyon Birimi Başkan Yardımcısı Mike McDermott,...