08 / 05 / 2024

Konkordato alacaklıları

Konkordato alacaklıları

Türkiye'de son dönemde konkordato ilan eden firmaların sayısı da artıyor. Peki alacağı olan bu firmalar konkordato ilan eden şirketlerden alacaklarını nasıl alacak?

Emlak devi için karamsar rapor geldi: Senelerce bekleyecekler!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Çin'in emlak devi Evergrande alacaklılarının senelerce bekleyebileceğini kaydetti. Söz konusu raporda, küçük ödemelerin bile uzun süreceğine değinildi.

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Eval İnşaat için iflas kararı verildi! Alacaklılar toplantısı 10 Ekim'de!

Bugüne kadar binlerce konut inşa eden ve Esenyurt'tra hayata geçirdiği 1.300 konutluk Eval Park ile gündem olan Eval İnşaat için iflas kararı verildi. İşte ayrıntılar... 

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması! 437 konut ile dükkan satılıyor! İşte o tarih...

Zincirlikuyu’daki Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması 11 Eylül'de yapılacak. Projede bulunan 437 konut ile dükkanların satılmasının ardından alacaklılar paralarını alabilecek. İşte ayrıntılar...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

Kapatılan ‘evim’ şirketlerindeki 49 bin mağdura müjde geldi. TMSF tarafından organizasyon bedelini yüzde 20’lik kısmının nakit ödeneceği belirtildi. Alacaklılar faaliyet iznine sahip 6 şirkete geçiş yapabilecek...

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Yeşil GYO'nun iflas davaları Kasım'da başlayacak!

Yeşil GYO'ya ilişkin son dönemlerde doğrudan alacaklıları tarafından peş peşe iflas davaları açılıyor. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi ve Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davalar, Kasım'da görülecek.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Konkordato alacaklıları Haberi

Konkordato alacaklıları

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, konkordato ilan eden firma sayıları her geçen gün artıyor. Kimi basına yansırken kimisi de sessiz sedasız konkordato sürecine giriyor. Konkordato ilan eden firmadan alacaklarını almak isteyen vatandaşlar konkordato komiserine (alacaklı defterine) alacağını beyan etmek durumunda… Yetkililer 15 gün içinde alacağını beyan etmeyen irili ufaklı firmaların konkordato süresi boyunca alacaklı olduğu firmadan hiçbir hak talep edemeyeceği belirtiyor.

15 GÜN İÇERİSİNDE KOMİSERE BEYAN ETMESİ GEREKİR


Konkordato ilan eden firmaya atanan komiserin alacaklı defteri tuttuğunu dile getiren İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “Konkordato komiserleri atandığı firmayla ilgili bir defter tutuyorlar. Çünkü alacaklıları deftere işlemeleri lazım. Eğer alacaklı firmalar 15 gün içerisinde alacağını komisere beyan etmezse konkordato süresi boyunca her hangi bir...