02 / 05 / 2024

konkordato isteyen şirketler 2018

konkordato isteyen şirketler 2018

Konkordato ilan eden 3 binden fazla şirketin yüzde 75'ini inşaat şirketleri, beton santralleri, yapı malzemeleri satanlar ve hırdavatçılar oluşturuyor.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konkordato isteyen firmalar 2021!

Pandemi sonrası gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını etkiledi. Mali sıkıntı yaşayan onlarca firma konkordato talebinde bulundu. İşte konkordato isteyen firmalar 2021...

Odabaşılar İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Mali sıkıntıları aşamadığı için konkordato isteyen Odabaşılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasıyla ilgili yeni karar çıktı. Buna göre, şirketin konkordato talebi reddedildi...

Her isteyen konkordato ilan edemeyecek!

Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın, son dönemde ülke gündeminde yerini koruyan konkordato ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konkordato ilan eden şirketler kira borçlarını ödemek istemiyor!

Son verilere göre, toplam konkordato ilan eden şirket sayısı 846’yı geçti. Birçok firma, finansal kiralamadan doğan kira borçlarını ödemek istemiyor. Firma ve Leasing şirketi arasında anlaşmazlık oluşuyor.

Konkordato isteyen şirketlerin üçte ikisi inşaat sektöründen!

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mali Müşavir Berk Hacıgüzeller, konkordatoyla ilgili hazırlanmakta olan yeni kanun hakkında konuştu. Hacıgüzeller, ''Konkordatoda keyfilik önlenecek'' diye konuştu.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 6 Şubat'ta!

İstanbul merkezli birçok önemli projeye imza atan ve vergi rekortmeni şirketler arasında bulunan Emay İnşaat, konkordato talebinde bulundu. 

Hükümet konkordato suiistimalleri için harekete geçti!

Herhangi bir sebepten dolayı işleri bozulmuş, ödeme gücünü belli ölçüde kaybedip mali durumu bozulmuş olan şirketler ve şahıslar konkordato talebinde bulunabiliyordu. Ancak hükümet konkordato suiistimalleri için harekete geçti.

Ev aldığı firma konkordato isteyen vatandaş ne yapacak?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. İnşaat şirketlerinin konkordato ilan etmesi durumunda evini teslim alamayan binlerce kişi ne yapacağını bilememenin şaşkınlığını yaşıyor. Peki bu durumda tüketici ne yapmalı?

Türkiye'de konkordato isteyen 172 inşaat firması!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını vurdu. Mali sıkıntı yaşayan 172 firma konkordato talebinde bulundu. İşte o firmalar...

İflas isteyen şirketler yeni anlaşmayla toparlanacak!

Prof. Dr. Oğuz Atalay, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, bu kapsamda iflas isteyen şirketlerin toparlanabileceğini belirtti.

3. havalimanında metrekare fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı tüm hızıyla sürerken, havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama süreci başladı. İGA, havayolu şirketleri ile havayollarına hizmet sunan firmaların talep formlarını 18 Kasım 2016’ya kadar kabul edecek.

Konut kredisi eşya ile paketlenecek!

Sektöre yeni oyuncular girmeye hazırlanırken, mevcut finansman şirketleri de ürün çeşitliliğini artırmak için kolları sıvamış durumda. Konut kredilerinden pay almak isteyen şirketler, beyaz ve kahverengi eşyası içinde finansman paketleri çıkartacak.

konkordato isteyen şirketler 2018 Haberi

konkordato isteyen şirketler 2018

Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen, bugünkü yazısında konkordato ilan eden şirketleri kaleme aldı. İşte Türkmen'in o yazısı...

Ülkemizde ekonomik kriz değil, psikolojik kriz olduğu iddia edilse de çok ciddi bir reel sektör krizinin içinde olduğumuzu, ticari yaşamın bütün aktörleri biliyor ve iliklerine kadar bu krizi yaşıyor. Hatta bu aktörler krizin daha başında olunduğunu, kışı atlatmanın çok zor olacağının da farkındalar ve endişeleri de her geçen gün artıyor. Alacaklılarına ve özellikle bankalara olan borçlarını ödeyemeyeceğini gören şirketler, ilk önceleri birer ikişer konkordato talep ederken, artık haftada 50'şer, 60'şarlık gruplar oluşturmaya başladılar. Türkiye'nin tamamında şu ana kadar ticaret mahkemelerine konkordato başvurusu yapan 3 binin üzerinde borçlu var. Bu liste üzerinde kısa bir çalışma yaptığımda çok çarpıcı sonuçlarla karşılaştım. Listenin yüzde 75'i inşaat şirketleri,...