01 / 05 / 2024

Konkordato nasıl uygulanır

Konkordato nasıl uygulanır

Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler kadar, 7101'sayılı Kanunla iflasın ertelenmesi müessesesinin kaldırılması da ilan edilen konkordato sayısının artmasında önemli bir etkiye sahip. Bu hafta, yaşanan konkordatoların vergisel sonuçlarını analiz ettik.

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kira gelir vergisinde istisna sınırları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2017 kira gelir vergisi istisnası ne kadar? 2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Amortisman nasıl uygulanır?

Gayrimenkullerde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmeler sebebiyle eskimesi ve değer kaybetmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Riskli binasını yıktırarak yeni bina inşa etmek isteyenler ne yapmalı? Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde sözleşme imzalanıyor. Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Peki, yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

İmar rantı nasıl uygulanır?

Arsanız için imar değişikliği isterseniz, önceki değerle yeni değer arasındaki farkın tamamını imar rant vergisi olarak ödemeniz gerekiyor. Peki, imar rantı nasıl uygulanır?

Vasiyet nasıl uygulanır?

Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına vasiyet denirken,bunu gösteren resmi,sözlü yada yazılı belgeye vasiyetname adı veriliyor.Peki, vasiyet nasıl uygulanır?

Taşınmazların değeri nasıl hesaplanır?

Taşınmazların değerinin tespitinde maliyet yaklaşımı ve gelir modeli uygulanır. Kira çarpan yönetimi Gelir yönetiminde en kolay yol brüt kira çarpanı yöntemidir. Taşınmazların değeri nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. Vergi, indirimli olarak da ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

1319 sayılı kanun gereğince, Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, belediye sınırları içinde % 100 artırımlı uygulanır. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Konkordato nasıl uygulanır Haberi

Konkordato nasıl uygulanır

Ekonomist'ten Ender İnelli bu hafta "Konkordatonun vergisel sonuçları" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları; 

Son dönemde basın yayın organlarına sık sık yansıdığı üzere konkordato talep eden şirketlerin sayısı maalesef hızla artıyor. Şüphesiz ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler kadar, 7101 sayılı Kanunla iflasın ertelenmesi müessesesinin kaldırılması da ilan edilen konkordato sayısının artmasında önemli bir etkiye sahip. Bugünkü yazımızı son döneme damgasını vuran bu müessesenin vergisel sonuçlarını irdelemeye ayırdık.

KONKORDATO MÜESSESESİ

2004 sayılı icra ve iflas Kanunu uyarınca; borçlarının vadesi geldiği halde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarının ödeyebilmek veya muhtemel bir iflâstan kurtulmak için konkordato talep edebiliyor, iflâs talebinde bulunabilecek alacaklılardan birisi de gerekçeli bir dilekçeyle borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebiliyor.

Konkordato...