18 / 11 / 2024

konkordato şerhi

konkordato şerhi

Borçlu ile alacaklı arasında yapılan anlaşma olarak bilinen konkordato tapuya işlenir mi, detayları...

Konkordato ne demektir?

Borçlu bir kimsenin alacaklılarıyla anlaşarak borçlarını belli oranda ödemesi anlamına gelen konkordato ne demektir?

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

Her borçlu konkordato talebinde bulunamaz!

İstanbul Gelişim Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ, her borçlunun konkordato talebinde bulunamayacağını ifade ederek, "Sermaye şirketleri ve kooperatifler öncelikle konkordato talebinde bulunabilir" dedi.

Ev aldığı firma konkordato isteyen vatandaş ne yapacak?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. İnşaat şirketlerinin konkordato ilan etmesi durumunda evini teslim alamayan binlerce kişi ne yapacağını bilememenin şaşkınlığını yaşıyor. Peki bu durumda tüketici ne yapmalı?

Konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Palet, Nafia İnşaat ile Dasaş Entegre ve Sağlamlar Orman Ürünleri konkordato ilan etti. Peki konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Ömer Üründül'den Palet İnşaat konkordato açıklaması!

Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Üründül, bugün Palet İnşaat'ın konkordato talebinde bulunmasının haber olması üzerine kamuoyu açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti!

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Palet İnşaat konkordato istedi!

Türkiye’nin en büyük barajını inşa eden firma olarak bilinen Palet İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. 

Türkiye'de konkordato isteyen 172 inşaat firması!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını vurdu. Mali sıkıntı yaşayan 172 firma konkordato talebinde bulundu. İşte o firmalar...

Nuhoğlu İnşaat konkordato talep etti!

1986 yılından bu yana gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren Nuhoğlu İnşaat bünyesindeki mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. 

Payas İnşaat konkordato talep etti!

Payas İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 2. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı'na konkordato davası açıldı. 

Enka İnşaat Yapı Malzemeleri konkordato ilan etti!

Davacı Enka İnşaat Yapı Malzemeleri Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 'nin Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde konkordato davası görülüyor. 

Nafia İnşaat konkordato talep etti!

Nafia İnşaat Anonim Şirketi ile davalı arasında İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde konkordato davası görülüyor. 

Kimler konkordato ilan edebilir?

Konkordato borçlu ve alacaklı arasında ya borcun bir miktarının silinmesi ya da vadenin ertelenmesi için yapılan anlaşma olarak tanımlanıyor. Peki, kimler konkordato ilan edebilir?

konkordato şerhi Haberi

konkordato şerhi

Konkordato süresi tapuya işlenir mi?

Konkordato süresi tapuya işlenir mi sorusunun yanıtından önce konkordato nedir, yanıtlayalım: Konkordato, borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yoludur. Peki, konkordato süresi tapuya işlenir mi?


Konkordato süresi tapuya işlenir mi?

Evet, konkordato süresi tapuya işlenir. Tapu kütüğüne işlenen bu şerh bulundukça malikin ilgili gayrimenkul üzerinde tasarruf hakkı yoktur.


Konuya ilişkin husus Türk Medeni Kanunu'nda 1010. maddede şu şekilde ele alınmıştır;


MADDE 1010.- Aşağıdaki sebeplere dayanan tasarruf yetkisi kısıtlamaları, tapu kütüğüne şerh verilebilir:

1. Çekişmeli hakların korunmasına ilişkin mahkeme kararları,

2. Haciz, iflâs kararı veya konkordato ile verilen süre,

3. Aile yurdu kurulması, artmirasçı atanması gibi şerh verilmesi kanunen öngörülen işlemler.

Tasarruf yetkisi kısıtlamaları, şerh verilmekle taşınmaz üzerinde sonradan kazanılan hakların sahiplerine karşı ileri sürülebilir.



Işıl Seren...