28 / 04 / 2024

konomi bakanlığı Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni

konomi bakanlığı Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni

Türkiye; eylül ayında 791 milyon dolar net doğrudan yatırım çekti. Ocak-eylül döneminde Türkiye’ye gelen net doğrudan yatırım miktarı ise 12,6 milyar dolara çıktı. Bu rakam, Türkiye’nin istikrar adası olmayı sürdürdüğünü gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan dikkat çeken kripto açıklaması! 'Yeni bir uygulamaya geçiyoruz'

ABD Adalet Bakanlığı bir basın toplantısı düzenledi ve kripto açıklaması yaparak yeni büyük bir uluslararası kripto para birimi uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Uluslararası Finans Merkezi'ne 10 katlı konutlar için izin!

Ümraniye’nin yeşil alanlarının, Uluslararası Finans Merkezi’ne yapılacak 'süs bahçesi' için Bakanlık kararıyla kullanılmasına karar verildi. İçinde sağlık merkezinin de olduğu yeşillikler içindeki yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin yerine, 10 katlı konutlar inşa edilecek. 

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 22-24 Kasım'da!

RECEXPO, Uluslararası Gayrimenkul Ve Yatırım Fuarı, bu yıl, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanlığı ile ElanExpo ve Atılım Fuarcılık Ortaklığında 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık izni iptali mahkeme kararı!

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartı iptal edildi. İşte Başvuruyu esastan inceleyen Anayasa Mahkemesi, kanun hükmünü oy çokluğuyla iptal ettiği kararın tam metni..

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartına iptal!

Anayasa Mahkemesi, TMMOB'un uluslararası toplantı ve kongrelere katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin almasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Melih Gökçek Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'yı anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”ne, katıldı.

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi Ocak'ta yüzde 64,1 geriledi!

Ekonomi Bakanlığı, ocak ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı. Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,1 azalarak 620 milyon dolar oldu

Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi iptal mi oldu?

Dönemin Tekirdağ Valisi şimdi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın girişimleri ile başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Trakya Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi iptal mi oldu?

konomi bakanlığı Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni Haberi

konomi bakanlığı Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni

Ekonomi Bakanlığı, eylül ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni dün açıkladı. Rakamlar; uluslararası doğrudan yatırım verileri, Türkiye'yenin yatırım çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 artarak 791 milyon dolar oldu. Ocak-eylül döneminde ise uluslararası net doğrudan yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 artışla 12 milyar 604 milyon dolar oldu.


YÜZDE 55'İ AB ÜLKELERİNDEN

Eylülde 381 milyon dolar sermaye girişi görülürken, nakit sermaye girişinin 329 milyon dolarlık bölümünü AB kaynaklı sermayeler oluşturdu. Yılın 9 ayında toplam 9 milyar 334 milyon dolar olan sermaye girişinin 3 milyar 303 milyon doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 3 milyar 230 milyon doları imalat sanayii, 1 milyar 329 milyon doları enerji sektöründen kaynaklandı....