19 / 05 / 2024

konteyner kampı malatya

konteyner kampı malatya

Malatya Valisi Vasip Şahin toplam 433 bin metrekare alan üzerine kurulan konteyner kampının 276 bin metrekaresinin konteynerlerden oluştuğunu belirtti...

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Depremlerden etkilenen Malatya'da 3 bin 700 esnaf konteyner için bekliyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaklaşık 3 bin 700 esnaf ticari faaliyetine devam edebilmek amacıyla konteyner bekliyor. İşte şehirde yapılan çalışmalardaki son durum...

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Malatya Bent Mahallesine 26 konteyner ev yerleştirilecek!

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu...

Elazığ'da konteyner kentler ve kentsel dönüşümle depremin yaraları sarılıyor! 

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Elazığ'da 4 bin 790, Malatya'da 407 konteyner kuruluyor, bir yıl içinde de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanacak...

İzmir Özdere Gençlik Kampı'nın inşaatı başladı!

Menderes'in Özdere bölgesinde inşaatına başlanan Gençlik Kampı’yla önemli bir ihtiyaç daha karşılanacak. Futbol, voleybol, basketbol ve tenis sahaları ile konaklamak için 55 konteyner binanın hayata geçirileceği 40 dönümlük tesis, kültür-sanat etkinlikleri  için de ideal bir merkez olacak.

Hatay'da 776 konteyner kamp alanına yerleştirildi!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yapılan konteyner kent çalışmalarında sona gelindi. Bayırbucak Türkmenleri için yapılan çalışmada 776 konteyner kamp alanına yerleştirildi.

TOKİ'den Suriyelilere konteyner kentler!

Şanlıurfa, Kilis ve Malatya'da 10 bin 986 konteyner kent, Şanlıurfa'da ise 7 bin çadırdan oluşan 2 çadırkent kuran TOKİ, iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay ve Kahramanmaraş'ta 3 bin konteyner kent daha inşa ediyor

Kilis'teki sığınmacılar için 2 katlı konteyner ev inşa edildi!

Kilis Vali Yardımcısı ve koneynerkent sorumlusu Mustafa Ünver Böke, 35 binden sığınmacının kaldığı Kilis'teki Öncüpınar Kampı'nda bulunan sığınmacılar için 2 katlı konteyner ev inşa edildiğini söyledi.

Vekon'un katlanır konteyner kamp çözümleri ilgi odağı oldu!

Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, "Sektör profesyonellerinin ilgisini en çok katlanır konteynerleri kullanarak sunduğumuz anahtar teslim kamp çözümlerimiz çekti dedi.

konteyner kampı malatya Haberi

konteyner kampı malatya

Malatya Valisi Vasip Şahin, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yarından itibaren Malatya'daki konteyner kente yerleştirileceğini bildirdi.


Şahin, merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve "Beydağı Konaklama Tesisi" adı verilen konteyner kentte incelemelerde bulundu.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kurduğu tesise ilk Suriyeli kafilenin yarın gelmeye başlayacağını kaydeden Şahin, bu ay sonuna kadar 10 bin Suriyelinin Malatya'daki konteyner kente yerleştirilmiş olacağını söyledi.


Şahin, burada Suriyelilere dünya standartlarının çok üzerinde geçici barınma hizmeti verileceğini anlattı.


Toplam 433 bin metrekare alan üzerine kurulan kampın 276 bin metrekaresinin konteynerlerden oluştuğunu belirten Şahin, tesiste 6 mahalle kurulduğunu ifade ederek, "Suriyeliler isimleri Ankara, Şam, İstanbul, Halep, Konya ve Hama olan mahallelerde kendi aralarından muhtar seçecek" dedi.


Sosyal tesisler ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu tesiste çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu...