07 / 05 / 2024

konteyner kentler

konteyner kentler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet riski taşıyan illere ilkyardım malzemesi ve ekipmanlarının bulunduğu konteyner gönderiyor...

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

Deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentler kurulurken fırsatçılar da sahaya çıktı. Sac ve lojistik maliyetlerini bahane eden fırsatçılar, bir ay önce 36-40 bin TL olan konteyner fiyatlarını, 60-120 TL arasına kadar arttırdı.

Elazığ'da konteyner kentler yerleşime açıldı!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 24 Ocak tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "Elazığ afetle mücadele örnek model oldu ve bir afet nasıl yönetilir tüm dünyaya göstermiş oldu, inşallah bu şekilde devam edecektir." diye konuştu.

Elazığ’da kurulan konteyner kentler 10 15 gün içerisinde faaliyete geçecek!

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgede kurulan ve 5 bin ailenin faydalanabileceği konteyner kentlerin 10-15 gün içerisinde faaliyete geçeceğini bildirdi...

Elazığ'da konteyner kentler ve kentsel dönüşümle depremin yaraları sarılıyor! 

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Elazığ'da 4 bin 790, Malatya'da 407 konteyner kuruluyor, bir yıl içinde de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanacak...

Elazığ'da konteyner kentler kuruluyor!

Elazığ'da vatandaşların geçici olarak barınması amacıyla yapılan konteyner kentlerin kurulumu devam ediyor.

Elazığ’daki konteyner ihalesi ‘pahalı’ diye mi iptal edildi?

İçişleri Bakanlığı Kasım 2019 tarihinde, aralarında Elazığ’ın da yer aldığı kentler için depremde kullanılmak üzere konteyner almak istedi. Fakat fiyat pahalı bulundu, ihale iptal edildi.

TOKİ'den Suriyelilere konteyner kentler!

Şanlıurfa, Kilis ve Malatya'da 10 bin 986 konteyner kent, Şanlıurfa'da ise 7 bin çadırdan oluşan 2 çadırkent kuran TOKİ, iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay ve Kahramanmaraş'ta 3 bin konteyner kent daha inşa ediyor

Suriyeli mülteciler için 6 ilde 70’e yakın okul inşa edilecek!

Avrupa’nın vereceği 3 milyar Euro ile Suriyeli göçmenler için yapılacak projeler tamamlandı. Bunlar arasında 6 ilde 70’e yakın okul inşası ve konteyner kentler kurulması da var.

Suriyeli mülteciler için prefabrik ve konteyner evler inşa edilecek!

Avrupa'daki Suriyeli mültecilerin prefabrik ve konteyner evleri Türkiye'den gidecek. Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan ve bugün uluslararası krize dönüşen iç savaş, önlenemeyen mülteci akını nedeniyle Avrupa ülkelerini de kara kara düşündürüyor.

Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

İnşaat Platformu ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın yaptığı "Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi" gerçekleşti.

Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm toplantısı 8 Aralık'ta!

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yapacağı “Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm” başlıklı toplantıyı bu defa 8 Aralık Salı günü Beylikdüzü’nde yapılacak.

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Esenler Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi 7 Ekim'de tanıtılacak!

Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile sokak hayvanlarının yaşayabileceği dost kentler konularına dikkat çekilen "Herkes İçin Dost Kentler" Atölyesi, 7 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek bir panelle kamuoyuna tanıtılacak.

konteyner kentler Haberi

konteyner kentler

AFAD, afet ve acil durumlarda etkin müdahale ve koordinasyonun sağlanmasıyla afet sonrasında iyileştirme çalışmalarının bütünlük içerisinde yürütülmesi için çalışmalar yürütüyor.


Bu kapsamda Türkiye genelinde öncelikle afet riski yüksek illere donanımlı afet konteynerleri ulaştırılıyor.


İllerin afetselliği dikkate alınarak dağıtılacak 96 konteynerden 20'sinin dağıtımı gerçekleştirildi. 40 konteynerin da 1 hafta içinde dağıtılması öngörülüyor. Konteynerler aralarında İzmir, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Hatay, Manisa, Aydın, Muğla, Tokat, Denizli, Van ve Sakarya'nın da bulunduğu 45 ile sevk edilecek.


-Konteynerler tam donanımlı


Hafif kurtarma ve ilkyardım malzemeleriyle donatılan konteynerlerin içinde jeneratör, beton kırıcı, yangın tüpü, kazma, kürek, toz maskesi, baret, el feneri, kriko, sedye, demir makası, kurtarma ipleri, yelek gibi  ekipmanlar yer alıyor.


KDV hariç toplam 1 milyon 823 bin 40 liraya mal olan konteynerler, AFAD il müdürlüklerince yapılacak stratejik plan...