29 / 04 / 2024

kontrat dolmadan evden çıkma

kontrat dolmadan evden çıkma

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Pandemide kira sözleşmesi feshedilebilir mi?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında pandemide kiracıların sözleşme dolmadan evden çıkıp çıkamayacağı sorusunu yanıtlıyor. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracının, kira sözleşmesinde öngörülen süre dolmadan evden çıkması!

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kontratı biten kiracının tahliyesi!

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Mal sahibi istediği zaman kiracıyı çıkaramadığı gibi kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor. Peki, kontratı biten kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kira kontratı için gerekli evraklar!

Kira kontratı ile, kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira kontratı için gerekli evraklar nelerdi

Kira kontratında kefilin sorumluluğu!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira kontratı imzalanıyor. Kimi zaman mal sahibi kefil de talep edebiliyor. Peki, kira kontratında kefilin sorumluluğu ne kadar sürer? Sorumluluk ne zaman biter?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Kira kontratı kaybolursa ne olur?

Meskeninizi kiraya verdiğinizi ancak kontratın kira dönemi içerisinde kaybolduğunu düşünelim. Kira kontratı kaybolursa ne olur? kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik yaratır mı?

kontrat dolmadan evden çıkma Haberi

kontrat dolmadan evden çıkma

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Bu hakların düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebiliyor.


Bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.


Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebiliyor.


Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. 


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek,...