18 / 05 / 2024

kontratı olmayan ev sahibinin hakları

kontratı olmayan ev sahibinin hakları

Kira anlaşmaları, yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Kontrat imzalamadan yapılan kira anlaşmasında ev sahibi ne gibi haklara sahip olur? İşte kontratsız ev sahibinin hakları..

Ev alacaklar aman oyuna gelmeyin: Sahte fotoğraflarla olmayan ev ilana koyuluyor! 

İlan platformlarında sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran emlakçılar gündeme gelmeye başladı. Bunları yakın takibe alan Ticaret Bakanlığı, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin liralık idare para cezası uyguladı. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kiralık evlerde zam oyunu başladı!

2 Temmuz 2023 ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında kiracılara en fazla yüzde 25 zam yapılacağı açıklandı. Bu uygulamadan memnun olmayan ev sahipleri zam sınırına takılmamak için ilanları geri çekti ve şu an için beklemeye geçti.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Çalışmayan ev hanımlarına her ay harçlık gibi 1100 TL para ödemesi yatacak! Ancak bu şartları karşılamanız gerek!

Son dakika...Asgari ücretin üçte birinden az geliri olan hanelerde yaşayan sigortası olmayan ev hanımlarına 1100 TL para ödemesi yatacak! İşte ayrıntılar...

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

kontratı olmayan ev sahibinin hakları Haberi

kontratı olmayan ev sahibinin hakları

Kontratsız ev sahibinin hakları!

Kira sözleşmeleri, yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Sözlü kira kontratı, kiracı ile ev sahibi arasında yapılan anlaşmanın bir belgeye aktarılmaması; sadece tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması halinde yapılıyor. 


Peki tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması halinde yapılan kirada ev sahibinin hakları nelerdir?


Kira kontratının sözlü olarak yapılması, ev sahibi ve kiracının haklarını etkilemiyor. 


Yazılı olarak yapılan kira anlaşmalarında ev sahibi ve kiracı hangi hak ve sorumluluklara sahipse, sözlü kira kontratı yapan kiracı ve ev sahibi de aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Kontratsız ev sahibinin hakları..

- Ev sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Ev sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor.  Bunlar arasında...