02 / 05 / 2024

Kiralık evlerde zam oyunu başladı!

Kiralık evlerde zam oyunu başladı!

2 Temmuz 2023 ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında kiracılara en fazla yüzde 25 zam yapılacağı açıklandı. Bu uygulamadan memnun olmayan ev sahipleri zam sınırına takılmamak için ilanları geri çekti ve şu an için beklemeye geçti.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş kira artışlarına karşı kiracıları korumak amacıyla devreye alınan zam sınırı uygulaması bir sene daha uzatıldı. Verilen detaylara göre, 2 Temmuz 2023 ile 2 Temmuz 2024 arasında sözleşmesi yenilenen kiracıya en çok yüzde 25 oranında zam yapılacak. Söz konusu bu Uygulamadan memnun olmayan ev sahipleri sınıra takılmamak için de beklemeye geçti. Çünkü 2 Temmuz tarihinde kadar yapılan kiralamada sözleşme yenileme tarihi zam sınırı kapsamında olacak. 2 Temmuz tarihi sonrasında yapılan sözleşmelerde ise zam döneminde sınırlama sona erecek. Örnek vermek gerekirse; 25 Haziran 2023 tarihinde yeni kiralanan bir konutta zam dönemi 25 Haziran 2024 şeklinde olacak ve bu dönemde konut sahibi en çok yüzde 25 artış yapacak. Ancak 3 Temmuz tarihinde yapılan kiralamada zam dönemi 3 Temmuz 2024 olacağı için süre sona erecek ve geçmişte olduğu gibi TÜFE 12 ay ortalaması baz alınarak artış yapılacak.

Kiralık evlerde zam oyunu başladı!

SINIRILAMA GELDİ KİRALAR YÜKSELDİ

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, zam sınırının sorunları çözmediğini, aksine ev sahibi-kiracı ilişkilerine büyük zarar verdiğini dile getirdi. Hakan Akdoğan açıklamasında “Zam sınırında 2. yıl başlıyor. Fakat ev sahipleri bu dönemde ilanları geri çekti, bekliyor. Çünkü bugün kiraya verirse bir sene sonra yüzde 25 zam yapacak. Eğer 10-15 gün sonra verirse zam sınırına takılmayacak.


Geri Dön