18 / 05 / 2024

Kontratsız ev sahibinin hakları

Kontratsız ev sahibinin hakları

Kira anlaşmaları, yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Kontrat imzalamadan yapılan kira anlaşmasında ev sahibi ne gibi haklara sahip olur? İşte kontratsız ev sahibinin hakları..

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Ev sahibinin 15 bin TL kira artışı isteği arabulucuda çözüldü! Kiracı ve ev sahibi yarı fiyatına anlaştı! 

İzmir Aliağa'da ev sahibi kiracıdan aylık 15 bin TL kira ve 1 sene sonunda tahliye talebinde bulundu. Anlaşmaya varılamayınca konu arabulucuya gitti. Kira anlaşmazlığı 'bedelin yarısı ve 1 yılda tahliye' şartı koyularak çözüme kavuştu. 

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kontratsız ev sahibinin hakları Haberi

Kontratsız ev sahibinin hakları

Kontratsız ev sahibinin hakları!

Kira sözleşmeleri, yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Sözlü kira kontratı, kiracı ile ev sahibi arasında yapılan anlaşmanın bir belgeye aktarılmaması; sadece tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması halinde yapılıyor. 


Peki tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması halinde yapılan kirada ev sahibinin hakları nelerdir?


Kira kontratının sözlü olarak yapılması, ev sahibi ve kiracının haklarını etkilemiyor. 


Yazılı olarak yapılan kira anlaşmalarında ev sahibi ve kiracı hangi hak ve sorumluluklara sahipse, sözlü kira kontratı yapan kiracı ve ev sahibi de aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Kontratsız ev sahibinin hakları..

- Ev sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Ev sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor.  Bunlar arasında...