28 / 04 / 2024

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.



Kiracılar ve ev sahipleri arasında başlayan kira artış oranı ve tahliye tartışmaları hız kesmeden devam ederken, pek çok ev sahibi de yüzde 25 zam sınırı nedeniyle mağdur olduğunu belirtiyor. 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/turc35 üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Cihat Çiçek'in paylaşımı şu şekilde:

Ev almak isteyenler de yurt dışına kaçıyor artık... 2 milyar dolar olmuş geçen sene Türklerin yurt dışı ev alımları. Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğu bir ülkeye geçtik yasal olarak uygulamalarda... Neredeyse hiç hakkı kalmadı ev sahiplerinin. Çok doğal bu kaçış onlar kollarını açmış bekliyor oysa...

 

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Cihat Çiçek'in paylaşımına gelen yorumlar...

 

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: 'Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz'


Geri Dön