09 / 05 / 2024

konut alıcıları nasıl ev tercih ediyor

konut alıcıları nasıl ev tercih ediyor

İnternet araştırmaları, konut alıcılarının en çok aradığı evin özelliklerini belirledi. Türkiye genelindeki konut arama verilerinden elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre, arama yapanların yüzde 881 apartmanı tercih ediyor.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta Gelirliye Konut kampanyasının ayrıntıları bugün resmen açıklandı. Peki Yeni Evim kampanyası konut sektörünü nasıl etkileyecek? DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konuyu değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

TOKİ kura sonuçları geçtiğimiz günlerde yapılmaya başlandı. TOKİ sosyal konut projesine başvuruda bulunanlar, “TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?” şeklinde araştırmalara başladı.

TOKİ Ağrı kura sonuçları nasıl öğrenilir? Ağrı TOKİ 2022 kura sonuçları 10 Kasım 2022!

TOKİ Ağrı kura sonuçları nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı ve Ağrı TOKİ 2022 kura sonuçları 10 Kasım 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Ağrı TOKİ projesi ile ilgili son dakika detayları...

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

TOKİ Denizli kura sonuçları nasıl öğrenilir? Denizli Güney TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Denizli kura sonuçları nasıl öğrenilir ve Denizli Güney TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Denizli projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

konut alıcıları nasıl ev tercih ediyor Haberi

konut alıcıları nasıl ev tercih ediyor

İnternet araştırmaları, konut alıcılarının en çok aradığı evin özelliklerini belirledi. Türkiye genelindeki konut arama verilerinden elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre, arama yapanların yüzde 881 apartmanı tercih ediyor.


Dubleks ev isteyenlerin oranı yüzde 6'da kalırken, yüzde B'lük kesim villa istiyor. Oda sayılarına bakıldığında ise yüzde 48lik kesimin 3+1, yüzde 30luk kesimin 2+1, yüzde 11lik kesimin 4+1 yüzde 6'ltk kesimin 1+1, yüzde ilik kesimin 1+0'ı tercih ettiği görülüyor. Metrekare bazında bakıldığında ise 91 ile 120 metrekare arasındaki konutlar tüketicinin yüzde 36'sı tarafından aranıyor. 90 metrekare ve altı konut isteyenlerin oranı yüzde 25, 121-150 metrekare arası konut isteyenlerin oranı ise yüzde 22.


Türkiye genelinde satılık konut arayanların verilerine göre, ev almak isteyenler en fazla 200 bin lira bütçe ayırıyor. 100 bin ile...