14 / 05 / 2024

Konut alımında fırsat

Konut alımında fırsat

Hükümet tarafından konut piyasasını canlandırmaya yönelik atılan adımlar, gayrimenkul firmalarının ödeme ve indirim kampanyaları gibi pek çok fırsat, konut alımında tüketiciye büyük avantajlar sağlıyor. 

Bizim Toptan Market'te hemen al kaçırma fırsatı! 4 litre Bizim sıvı yağı 169,90 TL, Omo 10 kg toz deterjanı 349,50 TL!

Bizim Toptan Market'te 'hemen al kaçırma' fırsatı kapsamında yiyecekten temizliğe bir çok üründe büyük indirimler başladı. İşte 18-20 Nisan 2024 Bizim Toptan Market indirimli ürünler listesi...

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son dakika! Tam 81 şehirde flaş alım yapacak!

Ticaret Bakanlığı'nın 1.500 memur alımı ile ilgili son dakika detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son durum ne? İşte 81 şehirde yapılacak olan flaş alımlar ile ilgili detaylar...

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Fındık alımında TMO fiyatları kaç TL oldu? İşte güncel TMO fındık alım fiyatları 

Güncel fındık alım fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve serbest piyasada işlem gören fındıklar için belli oldu. TMO fındık alım fiyatları Ağustos ayı içerisinde hasadı gerçekleştirilen fındıklar için açıklandı. İşte fındık alımında güncel fiyat listesi...

MediaMarkt’ta Hoover HOT3161WI/E ankastre fırın alımında sepette yüzde 10 indirim!

MediaMarkt’tan evlenecek çiftlere ve evini yenileyeceklere indirim müjdesi geldi. MediaMarkt, Hoover HOT3161WI/E ankastre fırında sepette yüzde 10 indirim fırsatı sağlamaya başladığını paylaştı.

Konut alımında fırsat Haberi

Konut alımında fırsat

Gayrimenkul geliştiricilerin inşaat maliyetlerini de henüz fiyatlara yansıtmadığına dikkat çeken Bayramoğlu Yapı Grubu CEO’su İbrahim Bayramoğlu, KDV ve tapu harcı indirimleri ile Ziraat Bankası öncülüğünde başlatılan konut kredisi faiz oranlarını 0.98’e düşüren çalışmalar ile tüketici için konutta ‘fırsat dönemi’ oluştuğunu dile getirdi. 

Bayramoğlu, “Bu fiyatlar şu anda en dip fiyatlar. Tüketicinin alım yapması için hem koşullar çok iyi duruma geldi, hem de fiyatlar. 1963 yılında inşaat şirketi ve kereste fabrikamızın kurulmasıyla başladığımız yapı işlerinde bugüne kadar İstanbul’un pek çok noktasında çalıştık. Tüketici için her dönemin kendine göre fırsatları oluşuyordu. Şu anda yüksek kredi faizleri düşürüldü, gayrimenkul firmaları seçenekler sunuyor, ayrıca ekonomide yeni bir yükseliş dönemi başlıyor” dedi. 

Tuzla’da Yayla Park Plus projesinin yapımının devam ettiği söyleyen Bayramoğlu, Kadıköy Bağdat Caddesi, Yakacık,...