05 / 07 / 2024

Konut alırken inşaat sahibi firmanın önemi nedir

Konut alırken inşaat sahibi firmanın önemi nedir

Son birkaç yıldır markalı konut projelerinde yaşanan sorunlar, arkasında binlerce mağdur bırakırken yeni ev almak isteyenler ise ister istemez kimden ve nasıl ev almalıyız sorularını sorgulamaya başladı.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Arma 7 Renk projesinin inşaatına başlandı! 303 konut ve 20 ticari alan geliyor!

Adese Gayrimenkul ve Konya Okkalar İnşaat A.Ş. tarafından, hayata geçirilecek "Arma 7 Renk" projesinin yapı ruhsatları 01.06.2022 tarihinde alınarak inşaat çalışmaları başladı.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken bu unsurlara dikkat!

Vatandaşlar başlarını sokabilecek bir konut alabilmek için uzun seneler çalışıyor. Kişinin gayrimenkul sahibi olabilmesi için kanunun ön gördüğü bazı sıkı şekil koşulları bulunuyor. Bu koşullara uyulmadığı halde tüketiciler birçok mağduriyetle karşı karşıya kalabiliyor. 

Siteden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Siteden iş yeri ve konut alırken mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor. Özellikle iskanlı ve mülkiyetli tapulu konutlar için verilen yıkım kararları ev sahipleri için kabus oluyor.

Konut alırken inşaat sahibi firmanın önemi nedir Haberi

Konut alırken inşaat sahibi firmanın önemi nedir

Son birkaç yıldır markalı konut projelerinde yaşanan sorunlar, arkasında binlerce mağdur bırakırken yeni ev almak isteyenler ise ister istemez kimden ve nasıl ev almalıyız sorularını sorgulamaya başladı. Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod ev almanın ciddi bir iş olduğunu ve mutlaka uzman kişilerin yardımlarıyla, danışarak ve acele etmeden birikimlerin harcanması gerektiğini vurguluyor. Özellikle sonradan pişman olmamak, yaşanabilecek sıkıntıların aşılabilmesi için bir uzmana danışılması gerektiğini ve yatırım yapılacak evin, müteahhit veya konut projesinin çok detaylı araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Proje sahibi firmanın detaylıca araştırılması gerekmektedir. Üretici firmanın geçmişte hangi sektörde ne işler yaptığını, güvenilir olup olmadığını ve kurumsallığını mutlaka incelenmeli. İnşaat firmasının tecrübe ve mali yapısı konutun kalitesi, altyapı...