06 / 05 / 2024

konut alışında cayma hakkı

konut alışında cayma hakkı

Yeni tüketici kanunu 28 Mayıs'ta yürürlüğe girmiş, yasa konut tüketicisine yeni haklar getirmişti. Maketten satış uygulamasında tazminat ödenmeden 14 günde cayılabileceği de haklar arasına girdi.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Konut alırken evdeki bulgurdan olmayın!

Konut fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı vatandaşlar ev sahibi olabilmek için yeni arayışlara girdi. Arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam uyarılarda bulund

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

konut alışında cayma hakkı Haberi

konut alışında cayma hakkı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bu haklardan birinin 'sözleşmede öngörülen koşulların sözleşme süresi içinde tüketici aleyhine değiştirilemeyeceği" olduğunu belirterek bu şekilde tüketicilerin olası bir durumda şikayette bulunabileceğini dile getirdi. 


Kredilide de cayma var! 

Daha önce taksitli satışta cayma süresi olmadığını, yeni yasayla koşulsuz şartsız cayma süresi getirildiğini hatırlatan Küçük şöyle dedi: "Bankadan konut için kredi kullanılmasında dahi koşulsuz şartsız, hiçbir tazminat ve ceza ödemeden 14 gün içinde sözleşmeden vazgeçilebiliyor. Daha önce imzayı attığın an her şey bitiyordu. Ancak şu an ev alan birisi 14 gün içinde iade alabiliyor." 


Sigorta zorunlu değil! 

Maketten satış uygulamasında tazminat ödenmeden 14 günde cayılabileceğini belirten Levent Küçük, artık yapı ruhsatı olmadan maketten satış yapamadığını söyledi. 


Ön ödemeli satışlarda 36 ayda teslim şartı olduğunu, konut kredilerinde vade 36...