02 / 10 / 2024

konut arap yatırımcılar

konut arap yatırımcılar

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Arap yatırımcılar sadece oturmak için değil satmak için de konut alımına başladı. 60 proje satan İstanbul Investment'in patronu Murat Aydın, "Araplar blok halinde alım yapıyor" dedi...

Yatırımcılar döviz ve mevduattan çıkarak konuta yöneldi! Yüksek faizlere karşı konut satışları artıyor!

Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artarak 134 bin 155 olarak gerçekleşti. Yatırımcılar, yüksek faizlere rağmen konut yatırımını tercih ediyor. 

Türk yatırımcıların yeni rotası belli oldu! Konut yatırımı için bu ülkenin kapısı çalınıyor... 

Son yıllarda gayrimenkulde hızla artan fiyatlar ve uzayan geri dönüş süreleri, Türk yatırımcıların rotasını Londra’ya yöneltti. 

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

Kıbrıs'tan konut alan Türk yatırımcılarının oranı yüzde 4'ü geçti!

KKTC'de konut alan yabancılar içinde Avrupa Birliği vatandaşlarının oranı 24.6'ya ulaşırken, Türk yatırımcılarının oranı ise yüzde 4'ü geçti.

Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı! İlk tercihleri arasında Rusya geliyor

Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımı için yurt dışına yönelmeye başladı. İlk tercihleri arasında ise Rusya yer alıyor.

İzmir'in o ilçesi yatırımcılarının yeni gözdesi oldu! Buradan konut alanlar iki yılda yüzde 184 kazandı! 

Son 2 yılda yatırımcısına sağladığı yüksek getiriyle geleneksel yatırım araçlarıyla rekabet eder hale gelen Urla, konut yatırımlarıyla yatırımcılar için önemli bir kazanç kapısı oldu. Urla'da konut yatırımı yapanlar, son 6 yılda TL bazında 14 kat, son 2 yılda ise yüzde 184 kazanç sağladı.

Türk yatırımcılarından ABD gayrimenkul piyasasına büyük ilgi! Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı!

NotteGlobal’ın kurucusu Yusuf Boz, ABD Gayrimenkul Pazarının Türk yatırımcılarına fırsatlar sunduğunu açıklayarak yatırımcıların yurt dışından konut almaya başladığını belirtti.

Yatırımcılar konut almak için piyasanın normale dönmesini bekliyor!  

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut yatırımcılarını harekete geçmesi için piyasanın normale dönmesini beklediğini belirtti. 

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

konut arap yatırımcılar Haberi

konut arap yatırımcılar

Araplar başta olmak üzere yabancılara gayrimenkul satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası yürürlüğe girdiğinden bu yana büyük emlak ofislerinin başını kaşıyacak vakti yok. Uzun yıllar güneydeki tatil beldelerinde yabancılara gayrimenkul satışı yapan ve Mütekabiliyet'in ardından rotayı kuzeye çevirip İstanbul Investment'i kuran Murat Aydın, Arap yatırımcıların konut projelerine bloklar halinde talip olduğunu söyledi. Arap Baharı'ndan sonra bu bölgedeki zenginlerin güvenilir liman olarak sadece İstanbul'u gördüklerine dikkat çeken Aydın, "4 ayda 60 konut sattık. Fiyatları 150 bin ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. Sadece İstanbul değil, İzmir, Bursa, Yalova'dan da ev bakıyorlar" diye konuştu. 


100 MİLYAR DOLARI BULUR 

Arap ülkelerindeki çalışmalarıyla tanınan işadamı Abdullah Çiftçi'yle ortaklık kurduğunu vurgulayan Aydın, "Abdullah Bey projeleri tespit ediyor, Arap elçiliklerindeki bağlantılarını devreye alıyor. Kısa sürede çok sayıda müşteri portföyümüze...