02 / 05 / 2024

Konut Arsa Vergi

Konut Arsa Vergi

Arsa rayiç bedeli dikkate alınacak yeni sistemde, lüks, orta ve sosyal konutlar olarak 3 gruptan farklı oranlarda KDV alınacak. Küçük konutlar da lüks sınıfına girecek

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Türkiye'de beklenen olası Marmara depremi vatandaşları harekete geçirdi. Bu kapsamda İstanbul'da deprem riski olan bölgelerde oturanlar çevre kentlere göç etti. 

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

Belediye, o ildeki 10 arsa, 22 iş yeri ile 1 konutu satıyor! Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler şimdi bakın! 

Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat ili, Merkez ilçesinde yer alan 10 arsa, 22 iş yeri ile 1 konutu satıyor. Peki Yozgat'taki konut, arsa ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak isimlendirilen TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’nin ödeme planı belli oldu. İşte detaylar…

TOKİ sosyal konut, arsa ve iş yeri kura çekilişi için geri sayım

TOKİ kura çekimi ne zaman, saat kaçta? TOKİ İlk Evim projesinde başvuru sayısı 7,5 milyonu aşarken, başvurularını tamamlayan kişiler kura tarihini bekliyor. İşte tüm detaylar...

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

Konut Arsa Vergi Haberi

Konut Arsa Vergi

Konut alım satımında 150 metrekareye kadar % 1 olan KDV sistemi yenileniyor. Kamuoyunda ‘Robin Hood Vergisi’ olarak bilinen, lüks konutlardan yüzde 18, sosyal konutlardan ise yüzde 1 KDV alınmasına ilişkin düzenlemenin ayrıntıları netleşti. Maliye Bakanlığı, konut alım satımında uygulanan KDV oranlarının belirlenmesinde, arsa rayiç bedellerini baz alması ağırlık kazandı. Buna göre arsasının bedeli yüksek olan konutlar lüks kapsamına alınacak ve 150 metrekareden küçük bile olsa yüzde 18 KDV tahsil edilecek. KDV sisteminin değiştirilmesine yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni KDV sistemine ilişkin alternatifler hazırlandı. Hazırlanan taslaklar Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından da konutlardaki yeni KDV sistemi uygulamaya konulacak. Yeni sistemin 2013 yılı başından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.


Mevcut mevzuata göre, halen konut satışlarından...