05 / 05 / 2024

konut bedeli yanlış beyan etmek

konut bedeli yanlış beyan etmek

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

TOKİ Fethiye Karaçulha TOKİ 2019 kura çekilişi bugün!

Muğla Fethiye Karaçulha TOKİ 2019 kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Projedeki konutlar için en düşük konut bedeli 170 bin TL olarak belirlendi.

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

TOKİ Sincan Saraycık 3+1 kura sonucu isim isim tam liste!

TOKİ Sincan Saraycık 3+1 kura sonucu isim isim tam liste haberimizde yer alıyor.  Proje için en düşük konut bedeli 189 bin 508 TL olarak belirlendi.

TOKİ Tokat Dedeli emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Tokat Dedeli emekli kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje için en düşük konut bedeli 105 bin 863 TL olarak belirlendi.

TOKİ'den 309 TL taksitle konut fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden TOKİ, bugün itibariyle 1063 konutu satışa çıkardı. Projeler için en düşük konut bedeli 86 bin 539 TL olarak belirlendi.

TOKİ'den 83 bin TL'ye 2+1 daire!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan TOKİ bugün 828 konutu satışa çıkardı. Projeler için en düşük konut bedeli 83 bin 363 TL olarak belirlendi.

Kayseri Develi TOKİ başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Develi'de en düşük konut bedeli 113 bin 257 TL olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

Queen Bomonti Sinpaş taksitleri!

Queen Bomonti Sinpaş taksitleri 4 bin 950 TL'den başlıyor. Projede en düşük konut bedeli 653 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Ardahan 1. Etap başvuruları başladı!

2 oda 1 salon dairelerin yer aldığı TOKİ Ardahan 1. Etap projesinde en düşük konut bedeli 90 bin 881 TL olarak belirlendi.

Konut alıcısını yanlış yerde aramak!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Direktörü Soner Keleş "Konut alıcısını yanlış yerde aramak" konusu ile ilgili bir değerlendirme yazı kaleme aldı. 

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge başvuruları 1 Ağustos'ta başlıyor!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 1.ve 2.Etap başvuruları 1 Ağustos'ta başlıyor, projedeki en düşük konut bedeli 169 bin 937 TL olarak belirlendi.

konut bedeli yanlış beyan etmek Haberi

konut bedeli yanlış beyan etmek

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için dört koldan harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı. 


Evini düşük gösterenlere aradaki vergi ve gecikme zammıyla birlikte 2-10 bin lira arasında değişen cezalar kesildi. Maliye, gayrimenkulde alım satımların gerçek bedel üzerinden yapılmasını teşvik etmek için broşürler hazırladı. Maliye, gayrimenkullerin gerçek değerinden gösterilmesi, emlak vergisinde kaybın son bulması ve tapuda rayiç bedele son verilmesi konusunda önemli adımlar atıyor. Emlak şirketleri, belediyeler, bankalar tarafından belirlenen konut değerleri konusunda da standart getirilmesi hedefleniyor. Gelir İdaresi hazırladığı broşürle "risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" çağrısı yaptı.


ALANA DA SATANA DA CEZA


Tapuda eksik konut bedeli ödeyenlere aradaki farkla beraber...