04 / 05 / 2024

Konut dokunulmazlığı hakkı nedir

Konut dokunulmazlığı hakkı nedir

TCK md.116’da ‘Hürriyete Karşı Suçlar’ arasında düzenlenen konut dokunulmazlığı İkinci yargı paketi kapsamında yeniden gündeme geldi.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

View Tower evleri nerede? View Tower teslimler ne zaman?

Tekgül Yapı tarafından hayata geçirilen View Tower projesinde satışlar devam ediyor. View Tower konut projesi hakkında tüm detaylar belli oldu. İşte View Tower projesine ilişkin tüm detaylar...

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası hakkında yeni açıklama: Vatandaş mağdur edilmeyecek!

TOKİ, Kayabaşı’nda inşa edilecek proje için ilave konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını açıkladı.

TOKİ asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ’den konut alma hakkı elde edenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte bu durumda sorulan soruların yanıtları!

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

Konutta zam bitmek bilmiyor! Yüzde 153'ü gördü

Türkiye gündeminde en çok tartışılan konular arasında yer alan konut fiyatları hakkında araştırmalar sürüyor. Artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası fiyatlarla ilgili yeni verileri paylaştı. İşte tüm detaylar...

0,69 faizli konut kredisi şartları! İşte konut kredisi hakkında tüm merak edilenler...

Orta gelirli vatandaşların en sahibi olabilmesi için 0,69 faiz oranı ile konut kredisi verileceği açıklandıktan hemen sonra birçok kişi geri ödeme ve ödeme planı ile ilgili detayları araştırmaya başladı.  Peki, düşük faizli konut kredisi ödemeleri nasıl olacak? Aylık ödemesi ne kadar? Detaylar haber

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?

TOKİ sosyal konut projeleri hakkında günlük olarak pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?” sorusudur.

Konut dokunulmazlığı hakkı nedir Haberi

Konut dokunulmazlığı hakkı nedir

İkinci yargı paketi kapsamında yeniden gündeme gelen konut dokunulmazlığının ihlali suçu, TCK md.116’da ‘Hürriyete Karşı Suçlar’ arasında düzenleniyor, bu suçla kişilerin konutlarında veya işyerlerinde güvenlik duygusu, sükun ve huzurlarının ile çalışma özgürlüğünün korunması planlanıyor. Konut dokunulmazlığı da özel hayatın korunmasıyla ilgili bir diğer bir önemli konu. Peki, konut dokunulmazlığı nedir?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut dokunulmazlığı kişinin en büyük hakkıdır. Kanunun açıkça gösterildiği durumlarda usulüne göre verilen hakim kararı bulunmadıkça, gecikmesinin sakıncalı olduğu durumlarda ise Cumhuriyet Savcıları ve onların yardımcıları sıfatıyla emirlerini yerine getirmek zorunda kalan Güvenlik Güçleri haricinde hiç kimse konutunuza giremez, arama yapamaz ve buralardaki eşyanıza el koyamaz.

Konut, her türlü engellerden masun olmadıkça kişinin özel hayatı korunacak. Çünkü özel hayatın belli başlı sahnesini konut oluşturuyor. Bundan önceki maddede olduğu gibi bunda...