27 / 04 / 2024

konut fiyatları 2020

konut fiyatları 2020

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Yakın Plan” araştırması dahilinde konut sektörünün Aralık ayında yayımlanan verilerin ardından detaylı analiz yaptı. Analize göre,  2020 yılındaki toplam konut satış sayısında en yüksek rakama ulaşıldı. Peki fiyatlar ne oldu? Konut sektöründe neler yaşandı?

Konut fiyatları 1 yılda yüzde 25,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, Eylül ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki aya göre yüzde 19,8, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,9 gerileyerek 136 bin 744 oldu.  Türkiye genelinde konut fiyatlarında son 1 yıllık değer artışı yüzde 25,8 oldu.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

Konut fiyatlarında son durum ne oldu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatlarında son durum ne oldu? Nisan ayında konut alımında banka kredisi kullanımı arttı mı? Nisan ayında konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 12 arttı!

Merkez Bankası’nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi raporuna göre Ocak ayında konut fiyatları bir önceki seneye oranla nominal olarak yüzde 12 arttı. Enflasyonun yüzde 0.22 üstünde kalan endeks reel olarak da artmış oldu.

Konut alacaklar acele etsin! 

Türkiye'de gayrimenkul satışı, 2020'nin ilk iki ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 artış gösterdi. Kristal Türkiye'nin yönetim danışmanı Zennure Özen, "Konut alacaklar acele etsin. Çünkü imalat maliyetleri henüz fiyatlara yansımadı" dedi...

Altan Elmas: Konutta stoklar azalıyor!

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen "Girişimci Buluşmaları"nın bu ayki konuğ Altan Elmas oldu. Altan Elmas, konut stoklarının azaldığını ev alacak olanların dikkat etmesini söyledi...

Konuta zam yolda!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İnşaat maliyetleri yüzde 50-70 oranında artığını belirtti ve "Firmalar bu artışı satış fiyatlarına yansıtmadı. Ama şimdi eldeki imalat bitip sıfırdan konut üretildiğinde aynı fiyatla yola devam etme şansımız yok" dedi...

Konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren hızla düşen konut kredisi faizleri konutta ertelenmiş talebi açığa çıkararak talepte patlama yarattı. Artan konut talebi sonrasında konut kredis faizleri son bir senede ne kadar arttı?

Konut alma zamanı mı?

Konut fiyatlarının artmasıyla ev sahibi olmak zorlaşıyor. Endeksa, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya gibi beş büyük kentindeki öne çıkan ilçelerde son üç yıllık süreçte metrekare fiyatları ve amortisman sürelerini değerlendirdi.

Konut almak için neden doğru zaman?

Kredili konut satışlarında yaşanan düşüşten sonra, konut talebi ve satışında artış yaşandı. Talep artışından sonra konut fiyatlarında da artış yaşandı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? 

Konut fiyatları ne kadar arttı?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beklemekte olan talep açığa çıktı. Faizlerin düşmesi ile ve talebin artması ile konut fiyatları arttı. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Konuta talep artarak devam edecek!

GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün daima gelişime açık bir sektör olduğunu ifade ederek, "Konuta talep, gerek nüfus artışı gerekse kentsel dönüşüm ve göçler nedeniyle artarak devam edecek" dedi...

Konut fiyatları artacak mı?

Türkiye'de gayrimenkul, çoğunluk tarafından en güvenilir yatırım aracı olarak kabul edilir. Ancak konut, arsa fiyatları her ay veya her yıl istikrarlı olarak artmaz. Fiyatlar bir süre sabit kalabilir hatta düşebilir...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım'da yüzde 10 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları, geçen sene Kasım'da 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

Çin'de konut fiyatlarındaki artış yavaşladı!

Çin'de Ekim'de konut fiyatları yavaşlamaya başladı. Ülkede Şubat 2020'den beri en yavaş artış yaşandı.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları Aralık 2020'de yüzde 8,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de konut fiyatları, 2020 yılının aralık ayında yıllık oranda yüzde 8,5 arttı. 

İngiltere’de konut fiyatları Kasım'da yüzde 1,2 arttı!

İngiltere’de konut fiyatları 2020 Kasım'da yüzde 1,2 artış kaydetti, ortalama bir konutun fiyatı da 249 bin 633 bin sterline çıktı.

AB ülkelerinde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2020 'nin üçüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,2'lik artış kaydetti.

İngiltere’de konut fiyatları 2020’de yüzde 6 arttı!

 İngiliz konut kredisi kuruluşu Halifax, ülke genelinde 2020 yılında konut fiyatlarının yüzde 6 arttığını belirtti. 

O ilde sıfır konut fiyatları yüzde 29.5 arttı!

İBB İPA İstanbul İstatistik Ofisi'nin yayınladığı verilere göre, İstanbul’da, Kasım 2020'de, konut satışları, yıllık yüzde 15,1 azaldı. Konut fiyatlarındaki artış ise sıfır konutlarda yüzde 29,5, ikinci el konutlarda yüzde 27,3 olarak gerçekleşti.

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

konut fiyatları 2020 Haberi

konut fiyatları 2020

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Yakın Plan” araştırması dahilinde konut sektörünün Aralık ayında yayımlanan verilerin ardından detaylı analiz yaptı. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Yakın Plan” araştırmasına göre; Türkiye genelinde geçen yıl satışı gerçekleştirilen toplam konut sayısı 1 milyon 499 bin 316 olarak gerçekleşirken, Aralık'ta bir önceki yıla göre yüzde 47,55 oranında azalma yaşandığı kaydedildi. 

2020'nin Kasım ayında konut fiyatlarında en yüksek yıllık artışların kaydedildiğini vurgulayan Yakın Plan araştırması, fiyat artışının en fazla yaşandığı bölgeleri; yüzde 43,8 ile Antalya- Burdur-Isparta bölgesi şeklinde ifade ederken, en az arttığı bölgeyi ise yüzde 18,6 ile Erzurum-Erzincan- Bayburt Bölgesi olarak belirtti. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin  “Yakın Plan” araştırması verileri şu şekilde: 

KONUT SATIŞLARI

Türkiye genelinde aralık ayında 105.981 adet konut satışı yapılmış olup yıllık bazda yüzde 47,55 oranında, aylık bazda ise yüzde 5,78...