28 / 07 / 2024

konut fiyatları kredi faiz oranları

konut fiyatları kredi faiz oranları

Gerek iç, gerekse de dış gelişmeler sonucunda, genel faiz seviyelerindeki artışa paralel olarak konut kredisi faiz oranlarında da bir artış gündeme geldi. Faizler 0.60'tan 0.80 civarlarına kadar çıktı...

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Ebruli Kayaşehir fiyat listesi! Emlak Konut kampanya: Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? 

Emlak Konut GYO, 16 projesinde yeni kredi kampanyasını duyurdu. Ebruli Kayaşehir'de bu kampanya kapsamında yer alıyor. Peki Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? İşte Ebruli Kayaşehir fiyat listesi!

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!

Son günlerde fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündem oluyor. Ortalama konut fiyatı üç yılda sekiz kat yükselirken, konut kredisi taksitleri 21 kat arttı. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax yaptığı açıklamada ülkede ortalama konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında 286 bin 582 sterlin olduğunu duyurdu.

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu olurken, TÜİK verilerine göre şubatta konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı.

Konut fiyatları neden artıyor? Sektörde ucuz kredi beklentisi! 

Konut fiyatları Ekim'de yüzde 5.4 arttı ve yıllık artış yüzde 188’e ulaştı. Peki konut fiyatlarında son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

konut fiyatları kredi faiz oranları Haberi

konut fiyatları kredi faiz oranları

Dolar kurunun 1.94'lere çıkması, konut kredisi faizlerinin yükselmesi konutta zammı gündeme getirdi. Konuta zam göründü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para musluklarını kısacağının açıklaması ile özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşanan dalgalanma, Türkiye'de de dolarda yüzde 6'ya yakın artışa yol açarken bu artış gayrimenkul sektöründe tedirginliğe neden oldu. Sektörde yaz durgunluğu da yaşanırken Fed kararları sonrasında konut kredisi faizlerinde artış beklentisi de yakın zamanda ev fiyatlarını arttıracak diğer bir faktör olacak. 


Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, faiz oranlarının. Hazine bonosu faiz oranlarındaki düşüşe paralel olarak rekor düşük seviyeler olan aylık yüzde 0.60 seviyelerine kadar indiğini, ancak gerek iç

gerekse de dış gelişmeler sonucunda, genel faiz seviyelerindeki artışa paralel olarak konut kredisi faiz oranlarında da bir artış gündeme geldiğini söyledi. Güven, mevcut...