05 / 07 / 2024

konut fiyatları ne kadar

konut fiyatları ne kadar

Pandemi süreci itibariyle yaşanılan ekonomik dengesizliği kurtarmak açısından birçok banka düşük faiz oranıyla kredi imkanları sunmaya başlamıştı. Piyasayı hareketlendirmek isteyen bankalar, ev sahibi olmak isteyenler için birçok kredi kampanyası oluşturarak, onları ev sahibi etmeyi amaçlamaktadır.

120 ay vadeyle 100 bin TL kredi ödeme şartları değişti!

Normalleşme süreci ile birlikte devreye kamu bankalarınca başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarının sona ermesiyle gözler güncel oranları değişti. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Türkiye'de en çok bu şehirlerden ev alınıyor!

Türkiye’de en çok 400 bin – 800 bin TL aralığında gayrimenkul alımı yapıldı. 1 milyon ve üzeri fiyatlı gayrimenkuller ise bu yıl elde kalırken, yabancıya satışlar da geçtiğimiz yıla oranla düşüş gösterdi.

Konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmeli?

Ekonomik zorlukların artmasıyla beraber ev almak isteyen vatandaşlar krediye yöneldi. Peki kredi hesaplama nasıl yapılıyor? Kredi hesaplamasında dikkat edilmesi gereken neler? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde faizler düştü, şartlar esnedi!

Kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası, sektörde bayram havası estirdi. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasına özel bankalar da dahil oldu...

Konutta kredilerin düşmesi ev sahiplerini mutlu etti!

Kamu ve devlet bankalarının kredi faiz oranlarını düşürmesiyle beraber ev alımlarında yoğun talebin yaşandığından bahseden emlakçılar, mülk sahiplerinin bu durumu fırsata dönüştürdüğünü söyledi.

Konut kredi faizlerinin inmesi bekleyen talebi harekete geçirdi!

Hürriyet Emlak'ın verilerine göre, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Kahramanmaraş (yüzde 43.31), Sakarya (yüzde 43.13), Bolu (yüzde 37.67) Eskişehir (yüzde 36.18) ve Elazığ (yüzde 34.43) geldi.

Normalleşme sürecinin konut sektörüne etkisi!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber konut kredisi faizleri, rekor düzeyde geriledi. Ancak bunu fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri hem satılık fiyatları hem de kira fiyatlarını fahiş oranda artırdı.

Ne altın ne borsa! En çok emlak kazandırdı!

Son yıllardaki konut fiyatlarındaki hızlı artışlar “taşı toprağı altın” sözünü doğruladı. Son 5 yılda konut fiyatları ortalama yüzde 75 arttı. Kira geliri ise yüzde 31.

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri fahiş rakamlara yükselirken, vatandaşlar fiyatların ne olacğaını merak ediyor. Peki konut fiyatları 2024 yılı içinde ne olur, yükselecek mi, düşecek mi? 

Banu Evleri Bahçekent'te teslimler 7 ay sonra! Banu Evleri Bahçeket'te konut fiyatları ne kadar?

Hasanoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Banu Evleri Bahçekent projesinde teslimler 7 ay sonra başlıyor. Banu Evleri Bahçekent konut fiyatları ne kadar? 12 Haziran 2024 Banu Evleri fiyat listesi.

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları! Meydan Başakşehir nerede? 

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları merak ediliyor. Emlak Konut GYO, yeni kampanyası kapsamında 4 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Meydan Başakşehir nerede?Meydan Başakşehir konut fiyatları ne kadar? 

Ebruli Kayaşehir fiyat listesi! Emlak Konut kampanya: Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? 

Emlak Konut GYO, 16 projesinde yeni kredi kampanyasını duyurdu. Ebruli Kayaşehir'de bu kampanya kapsamında yer alıyor. Peki Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? İşte Ebruli Kayaşehir fiyat listesi!

Konut fiyatları yüzde 20-25 düştü! Hangi semtte fiyatlar ne kadara indi?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmeyen konut fiyatları yüzde 20-25 oranında düştü. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları ne olacak? 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım...

Raporlar ‘Konut fiyatları düşüyor’ diyor, Peki vatandaş ne hissediyor!

BETAM tarafından açıklanan rapora göre son 8 aydır konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki raporlardaki bu düşüş piyasaya nasıl yansıyor? Vatandaş ne hissediyor? İşte vatandaşın cevabı…

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

konut fiyatları ne kadar Haberi

konut fiyatları ne kadar

Düşme eğiliminde olan faiz oranlarını fırsata çevirmek isteyen ev satıcıları, konut fiyatlarını yükseltti. Bu konuda yetkililer konut sahiplerini uyarırken, bankalar ise yeni düzenlemeler yaparak kredi kampanyalarını yenilediler. Ev sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratan artan ev fiyatları üzerine, yeni düzenlemelere giden bankalar, vade ve faiz oranlarını değiştirdi.

İkinci el konut kredisi faiz oranları

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber kamu bankaları çeşitli kampanyalar ile birlikte müşterilerine kredi vermeye başladı. Konut kredisinde uygun faiz oranı belirleyen bankalar, vade seçeneği ile de çoğu müşterisini ev sahibi yapmayı hedefledi. Bu çerçevede 1 yıl sonra ödemeye başlama kolaylığı sağlayan bankalar 180 ay vade seçeneği sağlanan kredileri 0,74 faiz oranı ile müşterilerine sundu.

Bu kredi oranlarında ve vadelerinde yeni düzenlemeler yapan kamu bankaları,...