05 / 05 / 2024

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

San Francisco Fed Başkanı John Williams, MarketWatch’un haberine göre para politikasının konut fiyatlarında doğrudan bir artış hedeflenerek kullanılması konusunda uyarıda bulundu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut fiyatlarında neler oluyor? Şu anki ilanların sahipleri, hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri! 

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatları ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Peki konut fiyatlarında neler oluyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Konut fiyatları düştü, satışlar arttı! Geçen sene konut fiyatları yüzde 109, Ankara'da yüzde 126 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam 2024 konut piyasasıyla ilgili ''2024’te ev fiyatlarında düşüş beklediğimizi ifade etmiştik. Beklediğimiz düşüş ocak ayında başladı ve şubat ayında da bir önceki aya göre daha fazla konut satışı gerçekleşti.” dedi.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Konut fiyatları TL bazında Haziran'dan beri düşüyor!

Yeni ev alacaklar konut fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ederken, Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaştı. İşte M. Kıvanç Önder'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş yavaşladı!

Son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle sık sık gündeme gelen Çin'de konut fiyatlarında yaşanan düşüş 2023 yılının Aralık ayında bir yavaşlama kaydederek son 10 aydaki ilk pozitif gelişme şeklinde gerçekleşti. İşte konu ile ilgili detaylar...

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı Haberi

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

San Francisco Fed Başkanı John Williams, MarketWatch’un haberine göre para politikasının konut fiyatlarında doğrudan bir artış hedeflenerek kullanılması konusunda uyarıda bulundu.


Williams, Perşembe günü Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yaptığı konuşmada, “Para politikası aksiyonlarının gelişmiş ekonomilerde konut fiyatları üzerinde oldukça büyük ve önemli etkileri vardır” dedi.


Williams, faiz artırımlarının enflasyona göre düzenlenmiş konut fiyatlarında düşüş getirdiğini belirtti ve “Konut fiyatlarındaki bu düşüş, reel gayri safi yurtiçi hasıla ve enflasyondaki gerileme bakımındaa büyük maliyetler getirir” değerlendirmesi yaptı.


Williams, “Konut fiyatlarında yüzde 4’lük bir gerileme gayri safi yurtiçi hasılada tahmini ve tipik olarak yüzde 1 kayba işaret eder. Bu da para politikasının konut fiyatlarını etkilemek için kullanmanın çok maliyetli bir iş olduğunu gösteriyor. Çünkü bu durumda makro ekonomik ve finansal istikrar hedefleri çakışıyor. Eğer konut sektörü...