27 / 07 / 2024

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

San Francisco Fed Başkanı John Williams, MarketWatch’un haberine göre para politikasının konut fiyatlarında doğrudan bir artış hedeflenerek kullanılması konusunda uyarıda bulundu.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

Uzmanlar 'Konut almak için şimdi doğru zaman' dedi! Konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatlarında düşüş rakamlara da yansımaya başladı. Peki konut fiyatları neden düşüyor? İşte konut fiyatlarındaki düşüşü etkileyen 5 madde...

Sıfır araçlardaki kampanyalar domino etkisi yaratacak ve 2. el araç fiyatlarında düşüş hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar domino etkisi yaratacağını ve 2. el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağını belirtti.

Konut fiyatları düşse de satılmıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, konut fiyatlarında düşüş olsa da satış olmadığının altını çizdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ülkemizde son 10 senedir konut satışları gerilemeye başladı. Söz konusu bu gerilemenin en büyük sebebi konut kredilerinin yüksek olması ve yabancıların konut alımından uzaklaşması şeklinde belirtilirken, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni de merak ediliyor. Peki konut fiyatlarındaki düşüşün n

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL'lik konut pazarlıkla 4 milyon TL'ye alınabiliyor!

Sektör temsilcileri, konut fiyatlarında gevşemenin devam edeceğini belirtti. Özellikle ikinci el konutta fiyatlar yüzde 30'a kadar şimdiden geriledi. İşte konut sektöründeki beklentiler...

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı Haberi

konut fiyatlarında düşüş yaşanacak mı

San Francisco Fed Başkanı John Williams, MarketWatch’un haberine göre para politikasının konut fiyatlarında doğrudan bir artış hedeflenerek kullanılması konusunda uyarıda bulundu.


Williams, Perşembe günü Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yaptığı konuşmada, “Para politikası aksiyonlarının gelişmiş ekonomilerde konut fiyatları üzerinde oldukça büyük ve önemli etkileri vardır” dedi.


Williams, faiz artırımlarının enflasyona göre düzenlenmiş konut fiyatlarında düşüş getirdiğini belirtti ve “Konut fiyatlarındaki bu düşüş, reel gayri safi yurtiçi hasıla ve enflasyondaki gerileme bakımındaa büyük maliyetler getirir” değerlendirmesi yaptı.


Williams, “Konut fiyatlarında yüzde 4’lük bir gerileme gayri safi yurtiçi hasılada tahmini ve tipik olarak yüzde 1 kayba işaret eder. Bu da para politikasının konut fiyatlarını etkilemek için kullanmanın çok maliyetli bir iş olduğunu gösteriyor. Çünkü bu durumda makro ekonomik ve finansal istikrar hedefleri çakışıyor. Eğer konut sektörü...