17 / 05 / 2024

Konut hibe harcı 2016

Konut hibe harcı 2016

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

2022 tapu harcı hesaplama! Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı nasıl hesaplanır ve tapu harcını kim öder soruları konut, iş yeri veya arsa alacak vatandaşların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılı tapu harcı hesaplaması…

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından verilen konut hibe yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Pandemi döneminde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar konut hibe desteği veriliyor. 

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?

Vatandaşlar devlet tarafından verilen hibe ile konut sahibi olabiliyor. Peki devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Konut hibe harcı 2016 Haberi

Konut hibe harcı 2016

Konut hibe harcı 2016!

Taşınmaz mal devir işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem bir bedel karşılığınde yapılabileceği gibi bedelsiz olarak da gerçeleşebiliyor. Bedelsiz olarak yapılan tapu devir işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor.


Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?


Konut hibe harç oranları 2016..

Tapu ve Kadastro Harçları Listesine göre; Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden (Binde 68,31) harç tahsil ediliyor.


Buna göre konut hibesi için de binde 68,31 oranında harç ödemesi yapılıyor....