20 / 07 / 2024

Konut kiraları fiyat balonu

Konut kiraları fiyat balonu

Yeni konutlar satın alan yatırımcılar aidat ödememek ve hemen gelir elde etmek için acele ediyor. Evlerini düşük fiyata da olsa kiraya veriyorlar.

Uluslararası yatırımcıya konut satış fiyatı 273 bin dolara çıktı!

2024'ün 2. çeyreğini kapsayan GİGDEKS 13 verilerine göre uluslararası yatırımcıya ortalama konut satış fiyatı, 273 bin 233 dolar seviyelerine çıktı. Söz konusu bu rakam, GİGDEKS 8’den sonra en yüksek fiyat olmasıyla dikkat çekti.

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Konut kiralarından stopaj alınırsa, kiralar daha da fırlar!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konut kiralarından stopaj alınması ile ilgili konuştu. İşte o açıklama...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar olduğunu belirtti.

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Konut kiraları fiyat balonu Haberi

Konut kiraları fiyat balonu

Gayrimenkul piyasasının kiralama ayağı anahtar teslim projelerle hareketlenirken, konutlarına kavuşan ev sahipleri istedikleri fiyattan kiracı bulmakta zorlanıyor. 


İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ardı ardına teslim edilmeye başlanan yeni konutlar için yatırımcı mülk sahipleri, aidat ödememek ve hemen gelir elde etmek amacıyla düşük fiyattan da olsa kiralama yoluna gidiyor. Bu da daha iyi bir konutta ve güvenli bir sitede oturmak isteyen kiracı adayları için fırsat olarak görülüyor. Piyasada konut arzının artmasından dolayı geçen yılki kira gelirlerinin üzerine fazla çıkamayan daire sahipleri, kiracılarını kaçırmamak için enflasyon oranının üzerinde zam yapma alışkanlığından vazgeçmeye başladı. 


İSTANBUL BAŞI ÇEKİYOR 

İstanbul'da ev sahibi olmak kadar kiracı bulmak da zorlaştı. En düşük konut değerinin 200 bin lira sınırına dayandığı mega kentte bu paranın üzerinden kira geliri elde...