04 / 05 / 2024

konut kirasının vergisi ne kadar

konut kirasının vergisi ne kadar

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki kiranın vergisi ne kadar? Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Ev kirasını ödeyemeyene işlem yapılabilir mi?

Koronavirüsü salgınının yarattığı sıkıntılı süreç sebebiyle konut kirasını ödeyemeyen kiracıya icra daireleri kapalı olduğu için 30 Nisan tarihine kadar işlem yapılamayacak. Mücbir sebep nedeniyle herhangi bir kira artışı da yok.

Engin Keçeli: Konut stoklarının ilacı KDV indirimi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği(İNDER) Başkan Vekili ve Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, konut stoklarının eritilmesi için arsa alım-satım vergisi ile KDV oranlarının indirilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki metro çalışmaları konut fiyatlarını ikiye katladı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin kavşak alanlarının da bulunduğu Tuzla-Tepeören bölgesindeki düşük emsalli konut arsalarının metrekare fiyatları, 100-150 liradan 350-450 liraya yükseldi.

Markalı konut pazarının gelişmesi konut kalitesini artırıyor!

Franke’nin Türkiye CEO’su aynı zamanda da Güneydoğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Doğu Bölgesi Genel Direktörü Özgen Özkan, "Markalı konut pazarının gelişmesi Türkiye’deki konut kalitesini de yaşam kalitesini de artırıyor. "dedi.

Yabancı yatırımcının ilgisi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde konut fiyatlarını artırıyor!

İstanbul merkezi Taksim'e 32 kilometre mesafedeki Esenyurt'ta 20 binin üzerinde, Beylikdüzü'nde 10 binin üzerinde konutun inşaat ve satışı sürüyor. Yabancı yatırımcı da bölgeye ilgi duyuyor. Bu da konut fiyatlarını yükseltiyor.

İzmir'deki kıyı tasarımı konut fiyatlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımını sürdürdüğü “Altgeçit ve Meydan Projesi”, Küçükyalı bölgesindeki konut fiyatlarını uçurdu.

Beton zammı, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracak!

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

Betona yapılan zam konut fiyatlarını arttırır mı?

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. İzmir'deki hazır beton firmalarının yaptığı yüzde 35'i bulan zamma tepkiler çığ gibi büyüyor.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı. EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, Ümraniye ve Çekmeköy'de konut fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor.

Arsa sıkıntısı İzmir Ödemiş'te konut fiyatlarını artırdı!

İnşaat Mühendisleri Odası, Ödemiş Temsilcisi Ufuk Aykol, İzmir Ödemiş'in bazı mahallelerinde her geçen gün artan konut fiyatlarının arsa sıkıntısından kaynaklandığını belirtti.

Tüketici her şeye rağmen konut ihtiyacını karşılıyor!

Türkiye'de 2013 yazında gezi olaylarıyla başlayan ve son üç yıllık sürece yayılan kaotik hava ekonomide derin kırılmalara neden olurken, konut satış verileri değerlendirildiğinde tüketicinin her şeye rağmen konut ihtiyacını karşıladığı gözlendi.

Suriyeliler Antalya'da konut satın almıyor!

Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti.

konut kirasının vergisi ne kadar Haberi

konut kirasının vergisi ne kadar

Kiranın vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi için istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Peki kiranın vergisi ne kadar? 2014 yılı vergi ödemeleri için istisna bedeli ne kadar oldu?


2013 yılı boyunca elde edilen kiralar için meskenlerde istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi; İşyeri için istisna bedeli ise 26.000 TL olarak tespit edildi.


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameyi, istisna bedelinden yüksek gelir elde eden mal sahipleri veriyor.


2014 yılı gelir vergisinde beyanname vermek için son gün 25 Mart olarak belirlenirken; verginin ilk taksit ödemeleri ise 31 Mart'ta son bulacak. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödenecek.


Vergi ödemeleri için mükelleflerin iki seçeneği bulunuyor: Götürü gider yöntemi...