04 / 05 / 2024

konut kooperatif ve ticari gayrimenkulleri tüketici kanunu tasarısı

konut kooperatif ve ticari gayrimenkulleri tüketici kanunu tasarısı

TBMM’ de yasallaşan Tüketici Kanun tasarısı resmi gazetede yayımlandıktan 6 ay sonra da yürürlüğe girecek. Kanunda; gayrimenkul sektöründe sadece konut üreticilerini doğrundan ilgilendiren maddeler bulunmakta...

Konut fiyatları ve kiralar ne olacak? Yüzde 25 kira zammı bitiyor, yeni düzenleme gelecek!

Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, konut fiyatları ve kira bedelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Tor Global'den 1.5 milyar TL'lik dev karma proje! Yalova Armutlu'ya konut otel ve villa geliyor!

Tor Global İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yalova'da konut, villa ve otel projesi için harekete geçti. Projenin maliyetinin 1.5 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

konut kooperatif ve ticari gayrimenkulleri tüketici kanunu tasarısı Haberi

konut kooperatif ve ticari gayrimenkulleri tüketici kanunu tasarısı

Gayrimenkul sektöründe YAP - SATCILIKDAN; SAT – YAPCILIĞA geçişle işin kuralları değişmeye başladı. Gayrimenkul sektörü geldiği nokta itibarı ile YAP’ dan çıktı; çünkü artık projeler geldikleri büyüklükle sermaye gücü olarak SATMADAN yapılamaz noktaya geldi. Ancak, YAPIM süreçinde SATIŞLARI TAMAMLANAMAYAN projelerin söylemi MAKET’DEN DEĞİL.... GERÇEK’TEN OLDU.

İlgili maddeler tek tek ele alındığında, kanun tasarısının sadece “ konutları “ yani “ mesken “ olarak kullanılan alanları kapsadığını  görüyoruz.

Tüketici kanunundaki düzenleme ile; SAT - YAP’ ın sadece konutlara yönelik olduğu görüşü ile hareket edilmektedir. Oysaki günümüzde MİX USED kavramı ile projeler Konutlarla birlikte Ofisler, AVM, Mağazalar gibi ticari alanlardan oluşmaktadır. 

Bu tarz karma projelerde ilgili yasanın işleyişi nasıl olacaktır ? 


SAT-YAP tarzında ticari alan satışlarından dolayı sıkıntıya düşen projeler yokmudur ? 

Yıllarca konut   Kooperatiflerinde yaşanan...