02 / 05 / 2024

konut kredidi bsmv muafiyeti

konut kredidi bsmv muafiyeti

BSMV, Banka ve Sigorta işlemlerinden doğan ve bu işlemlerin miktarları ya da gelirleri üzerinden hesaplanan bir vergi türü oluyor. Peki, konut kredilerinde BSMV var mı?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredisi kullanımı 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşturacak!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) konutta kredi kullanımı olanağının artması ile konut satışının ve dolayısıyla yapımının artması ile elde edilecek vergiler de hesaba katıldığında en az 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşacağı hesaplanabilir.

Konut kredilerinde BSMV var mı?

BSMV, Banka ve Sigorta işlemlerinden doğan ve bu işlemlerin miktarları ya da gelirleri üzerinden hesaplanan bir vergi türü oluyor. Peki, konut kredilerinde BSMV var mı?

İkinci konut için KKDF ve BSMV muafiyeti kalkıyor!

Konut kredisinin geri ödemesi uzun vadeli ve düşük faiz oranları ile yapılıyor. Ayrıca konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti bulunuyor. Peki, ikinci konut için KKDF ve BSMV muafiyeti kalkıyor mu?

Konut kredisinde kkdf ve bsmv var mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince kredide, kkdf ve bsmv vergileri muaf tutuluyor. Peki, yeni kalkınma planına göre artık konut kredisinde kkdf ve bsmv var mı? İşte yanıtı..

İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredilerinde, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) muaf tutuluyor. Peki, yeni düzenleme ile ikinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti kaldırılacak mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Konut kredisinde KKDF ve de BSMV muafiyeti kaldırılacak mı? İşte cevabı...

Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde!

KrediPazari.com'un Habertürk'ten edindiği bilgilere göre, Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde. BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir.

Kentsel dönüşüm konut kredisi vergileri!

Kentsel dönüşümde riskli binaların binaların yıkım ve yapımı sürecinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) vergileri ödenir mi? İşte kentsel dönüşüm konut kredisi vergileri..

Konut kredisinde BSMV var mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Peki, konut kredisinde BSMV var mı? Konut kredisinde KKDF var mı?

Konut kredileri 72 milyar TL'ye ulaştı!

Tüketici kredilerinin neredeyse yarısını oluşturan konut kredileri “Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisinden (BSMV) istisna

Mortgage'a dönene 3 aylık BSMV iadesi için emir çıktı

Mortgage yasası çıktıktan sonra konut kredisi kullanan müşterilerin ödediği yüzde 5 oranındaki BSMV iade edilecek. 6 Mart 2007'den sonra kredi kullanan yaklaşık 500 bin müşteri 3 aylık vergilerini geri alabilecek

konut kredidi bsmv muafiyeti Haberi

konut kredidi bsmv muafiyeti

Konut kredilerinde BSMV var mı?

6802 sayılı Kanun gereğince Banka ve sigorta şirketlerinin 10/6/1985 tarihli ve 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanununa göre yaptıkları işlemler hariç olmak üzere, her ne şekilde olursa olsun yapmış oldukları bütün muameleler dolayısıyla kendi lehlerine her ne nam ile olursa olsun nakden veya hesaben aldıkları paralar banka ve sigorta muameleleri vergisine tabi tutuluyor.


BSMV, Banka Sigorta Muamele Vergisi olarak ifade ediliyor. Banka ve Sigorta işlemlerinden doğan ve bu işlemlerin miktarları ya da gelirleri üzerinden hesaplanan bir vergi türü oluyor.


Bir başka deyişle, Merkez Bankası talimatları doğrultusunda kredilendirme işlemlerinden doğan vergiyi bankaların müşterilerinden tahsil ettiği bir vergi olarak karşımıza çıkıyor.


BSMV, tüketici kredilerine tahakkuk eden BSMV, taksitler ile birlikte resmi kurumlara ödenmek üzere krediyi kullandıran kurumca müşterilerden tahsil ediliyor. Peki,...