29 / 04 / 2024

Konut kredileri talep

Konut kredileri talep

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) anket sonuçlarına göre, bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilerde talepte azalış görüldü.

Konut kredilerinde talep yükseliyor!

Türkiye Bankalar Birliği Eylül 2013 dönemi itibariyle tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısının 14 milyon 191 bin 65 kişiye, kredi miktarının ise 221 milyar liraya ulaştığını bildirdi...

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?

Kredi faizleri üzerine getirilen ek teminat kuralı, piyasanın dengesini resmen değiştirdi. Peki 2024'te kredilere talep artar mı? Konut kredilerinde son durum ne?

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Konut kredilerine talep 2022'de artacak mı?

2021 yılının dördüncü çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları sıkılaştırdığı görülüyor. Peki kredilerle ilgili öngörüler ne? 2022'de konut kredisine talep artacak mı?

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Bireysel kredilerde konut kredileri ne oldu?

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

Atilla Benli: Konut kredileri hacmi arttı!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Pandemi sürecinde gerçekleşen faiz indirimlerinin etkisiyle konut, araç ve ihtiyaç kredileri hacminde artış yaşanırken, bu artışlarla birlikte kredi bağlantılı sigortaların ağırlıklı olduğu hayat branşında da 2020 yılının haziran ve temmuz aylarında aylık bazda yüzde 100’ü

Bireysel kredilerin yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu!

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 45 artarak 849 milyar lira oldu. Bireysel kredilerin yüzde 46'sını ihtiyaç kredileri, yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu.

Almanya'da konut kredilerine talep arttı!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülkede hane halkı bireylerinin sahibi olduğu hisse senedi gibi finansal varlıklarına ilişkin yılın ikinci çeyrek verileri yayınladı. Verilere göre, Almanya'da konut kredilerine talep arttı.

Bankalardan konut kredisi yapılandırması talep edilebilir!

Konut kredileri 0.64'e düşürülmeden önce yüksek faizle çekilen ve ödemesi devam eden krediler için yapılandırma istemek mümkün mü? Konut kredisi yapılandırması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Düşük faizli konut kredisine rekor talep!

Kamu bankalarının aylık %0.69 faizli konut kredisi talep patlaması yattı. 20 günde 101.000 tüketicinin konut kredisi kullandı.

Konut kredileri talep Haberi

Konut kredileri talep


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankaların 2020'nin ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve üçüncü çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketinin sonuç ve değerlendirmesi yayımlandı

Ankete ilişkin yapılan değerlendirmeler göre 2020 yılının ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları krediler ile tüm bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, işletmelere verilen krediler kredi türüne göre incelendiğindeyse, yabancı para cinsinden açılan krediler dışındaki tüm işletme kredi türlerinde standartlar da gevşedi.

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, senenin ikinci çeyreğinde işletmelere kullandırılan tüm kredi türlerinde talebin arttığı belirtildi. Bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilerde talepte azalış görüldü.

Konut kredisi faiz oranları Temmuz 2020'ye nasıl...