21 / 05 / 2024

konut kredilerinin satışlara etkisi

konut kredilerinin satışlara etkisi

Merkez Bankası'nın üç ayda üç indirim yapıp, faizi yüzde 14'e kadar indirmedi, konut kredilerine de yansıdı. Kamu bankalarında 180 ayda yüzde 0.99 olan faiz oranları, özel bankalarda da yüzde 1.07'ye kadar indi.

Konut alım, satım ve kiralama durdu! Emlakçılar isyanda! Boş boş oturuyoruz...

Konut kredilerinin artması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut satışları neredeyse durdu. Emlakçılar ise bu durgunluktan oldukça şikayetçi.

2023'te konut dışı satış yüzde 14,31 düşerek 118 bin 417'ye indi!

Konut dışı satışların, konut satışı karşısındaki üstünlüğü hız kesmeden devam ederken, geçen seneyle kıyaslandığı zaman konut dışı satışta da düşüş yaşandığı belirtildi.

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

O ilde konut arsası satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Nevşehir ili, Avanos ilçesinde bulunan bir konut arsası satışa çıkarıldı. Açık teklif usulüyle satılacak arsanın ihale tarihinin 8 Kasım olduğu öğrenildi.

Şengözler İmza konut projesi satışta! Yeni proje!

Şengözler İnşaat tarafından Sakarya'da inşa edilen "İmza" konut projesinde satışlar devam ediyor. Projede 41 adet daire yer alacak. İmza konutları hakkında merak edilen tüm detaylar...

Meva yeni konut projesi satışta! Lansmana özel fiyatlar!

BTG İnşaat tarafından Bursa Nilüfer'de inşa edilen Meva konut projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 14 adet daire yapılacak.

Odak 878 konut projesi satışta! Teslimler 2024'te!

Görkem Yapı tarafından İstanbul Ümraniye'de inşa edilen Odak 878 konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte Odak 878 konut projesine ilişkin tüm merak edilenleri...

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Deniz manzaralı Yıldırım Panorama konut projesi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 8 indirim fırsatı!

Yıldırım Mimari tarafından inşa edilen Yıldırım Panorama konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Hill Garden Hasköy konut projesi satışta! Yeni proje

Köksallar İnşaat tarafından Samsun'da inşa edilen Hill Garden Hasköy konut projesi satışa çıktı. Proje 5 blok 104 daireden oluşuyor. 

Başbar Nüans konut projesi satışta! Yeni proje!

Başbar İnşaat tarafımdan inşa edilen Başbar Nüans konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

konut kredilerinin satışlara etkisi Haberi

konut kredilerinin satışlara etkisi

Merkez Bankası'nın üç ayda yaptığı üç indirimle faizi yüzde 24'ten yüzde 14'e kadar düşürmesi, kredilere de hareket getirdi. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, ilk iki  indirimle kredi faizleri hızla gerilemiş kamu bankaları konut kredi faizlerini yüzde 0.99'a indirmişti ve buna özel bankalar da eşlik etmişti. 24 Ekim tarihindeki son toplantının ardından özel bankalarda da indirim yarışı başladı. Bu durum, konut almak isteyenlerin elini rahatlattı.

Özelde 1.07'ye indi

Merkez Bankası'nın yayımladığı verilere göre, piyasada ortalama konut faiz oranı yıllık 13.14 seviyesinde. Yani ortalama aylık yüzde 1.09 faiz oranı uygulanıyor. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, yüzde 0.99 oranla piyasaya da öncülük ediyor. Özel bankalardaki en uygun konut kredisi faiz oranı da yüzde 1.07 seviyelerinde. Bu oran yüzde 1.79'a kadar yükseliyor.

İndirim beklentisi

Merkez Bankası'nın son indiriminden...