27 / 09 / 2024

konut kredisi artıyor mu

konut kredisi artıyor mu

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının yükselmemesi konut almayı düşünen tüketicileri harekete geçiriyor. Kurdaki yükseliş ve artan ekonomik riskler karşısında faiz oranlarının yükseleceği görüşüne hakim tüketiciler faiz oranlarından yararlanmak için yarış halinde...

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyor. Ada'da konut fiyatları 4 yıldır artıyor. İşte ayrıntılar...

KONUTDER Konut Sektörü Beklenti Anketi Raporu: Konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Sektörel Beklenti Anketi açıklandı. Söz konusu ankette paylaşılan detaylara göre konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor.

Konut kredisi faizleri artıyor, fiyatlar düşüyor!

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bugünlerin aslında konut fiyatlarının yarınlara kıyasla göreli şekilde düşük kaldığı ortamları karşımıza çıkardığı belirtti.

Bankalarda ortak konut kredisi dönemi başladı! Vatandaş kurbana girer gibi ev alıyor!

Hem konut fiyatlarındaki artış hem de yüksek faiz oranları vatandaşları ortak konut kredisine yöneltti. Peki ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisini kimler kullanabilir? Ortak konut kredisini kaç kişi çekebilir? işte merak edilen soruların yanıtları...

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Kamu bankalarında konut kredisi faizleri arka arkaya değişti! İşte konut kredisi ödeme tablosu...

Son dönemlerde, Türkiye'de vatandaşların kredi taleplerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Peki, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının güncel konut kredisi maliyetlerinde son durum ne? İşte detaylar... 

Ev hayalleri kuranlara müjde! Şekerbank'tan konut kredisi haberi!

Ev hayalleri kuranlara Şekerbank’tan konut kredisi müjdesi geldi. 120 ay vadede 100 bin TL almak artık mümkün. Esnek ödeme planı ve düşük faiz oranıyla Şekerbank pek çok kişinin ev alma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Şekerbank’tan gelen yeni konut kredisi detayları işte haberimizde…

Konut fiyatları tırmanışta! Peki fiyatlar neden artıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışları ve bu artışın nedenini kaleme aldı. Peki fiyatlar neden artıyor?

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları artmaya devam ediyor. Peki Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

konut kredisi artıyor mu Haberi

konut kredisi artıyor mu

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının halen salgın öncesindeki düşük seviyelerde tutulması tüketicileri harekete geçiriyor. Kurdaki yükseliş ve artan ekonomik riskler karşısında faiz oranlarının yükseleceği görüşüne hakim tüketiciler faiz oranlarından yararlanmak için hızlı davranıyor. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında güncel olarak en uygun faiz oranı üzerinden 10 yıl vadede aylık taksitler yaklaşık 1.900 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme tutarı ise 232.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Konut Satışı ve Konut Kredilerinde Online Dönem 

Salgına karşı önlemler alan bankalar ve gayrimenkul firmaları tüketicinin talebini evden çıkmaya gerek kalmadan online şekilde karşılamaya başladı. 

Firmalar konutlar için internet üzerinden sanal turlar gerçekleştirirken, Web Tapu uygulaması ile konut satış işlemleri online şekilde yapılabilir hale geldi. 

Bankalarda tüketicilerin risklerini en aza indirmek için online...