02 / 05 / 2024

konut kredisi emlak vergisi

konut kredisi emlak vergisi

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak sektörünü diriltecek hamle: Ziraat, Halkbank, Vakıfbank'tan yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor!  

Son dakika detaylara göre, Merkez Bankası ve BDDK harekete geçti. Yeni konut kredisi için çalışmalar hızlandırıldı. bu kapsamda ev almak isteyenlere kamu bankaları aracılığıyla 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde çeşitli kampanyalar düzenlenecek. İşte detaylar...

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

Konut kredisi kampanyaları satışları artıracak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Aydoğan, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat ayının konut satış istatistiklerinin düşük olduğunu belirten Akdoğan, "Çözüm, konut kredisi kampanyası başlatılması" dedi. 

Uygun fiyatlı ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüs salgını sürecinde olumsuz etkilenen emlak ekonomisinin yeniden hareketlenmesi amacıyla atılan adımlardan biri olan konut kredisi faizlerindeki indirim, Haziran'ın sonu ve Temmuz ayının ortalarında konut satışlarında ciddi artışa sebep oldu. Peki, 0.74 faizle konut kredisi şartları neler?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Vatandaş konut kredisi kullanmaktan kaçınıyor!

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan konut satışlarının konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle düştüğünü söyledi. Ekonomik krize bağlı olarak vatandaşların konut kredisi kullanmaktan kaçındığını belirtti...

Emlak Bankası düşük faizli konut kredisi kullandıracak!

100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Emlak Bankası’nın yeniden açılacağı haberi konut kredisi indirimi bekleyenlere umut oldu. Emlak Bankası ne zaman açılacak? Emlak Bankası uygun konut kredisi verecek mi?

240 ay vadeli konut kredisi veren bankalar!

Emlak Konut GYO'nun 240 ay vadeli ödeme kampanyasına dokuz banka katılım sağladı. İşte 240 ay vadeli konut kredisi veren bankalar...

240 ay vadeli konut kredisi nasıl alınır?

Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği toplantı sonrasında konutta vade 20 yıla çıkarılıyor. Peki, 240 ay vadeli konut kredisi nasıl alınır?

Haluk Sur: Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş devam edecek!

Emlak Konut ve GYODER'in düzenlediği 0.70 faiz oranlı kampanyalar sonrası konut piyasasında çok ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bankalar da konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indirmeye başladı.

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi sektörde hareketliliği düşürdü!

Konut satışlarının önemli ölçüde düştüğünü ifade eden Miraç Emlak işletmecisi Erdal Yurttaş, konut kredisi faiz oranlarının yükselmeye başladığı andan itibaren piyasada hareketlilik yavaşladığını söyledi.

konut kredisi emlak vergisi Haberi

konut kredisi emlak vergisi

Kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin ilgili belediyeye iki eşit taksit halinde vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?


Kredi ile alınan evin emlak vergisinde herhangi bir muafiyeti bulunmuyor.Vergi için ödenecek bedel, taşınmaz malın türüne ve vağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. 


Ancak emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Buna göre kanunda belirtilen koşullara uygun mükellefler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Sıfır oranlı emlak vergisi şartları..

200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri, geliri olmamaları halinde vergiden muaf tutuluyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar...