29 / 04 / 2024

konut kredisi kullandırma oranları

konut kredisi kullandırma oranları

Trakya Emlakçılar Odası Başkanı Serhat Çeker, Başbakan Binali Yıldırım’ın konut kredisi kullandırma oranlarının yüzde 75’ten yüzde 80’e çıkarıldığı açıklamasını değerlendirdi.

Faik Öztrak'tan konut kredisi açıklaması!

Parti Genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son bir senede 378 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandırıldığı dile getirdi.

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Şubat'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, Şubat ayına yönelik kredi stok rakamlarını açıkladı. Buna Şubat ayında 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı. 

Konut kredisi faizleri Ekim 2020'de ne oldu?

Düşük faiz oranları sonrası pek çok vatandaş konut sahibi olmak için konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı düşük faiz oranlı konut kredilerine rekor talep gösterildi. Peki 100 TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu? İşte detaylar...

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Halkbank 55 bin müşterisine 12,9 milyar TL konut kredisi kullandırdı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını sunduğumuz Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık" dedi.

Mayıs'ta 2 milyon 475 bin kişi konut kredisi kullandı!

Mayıs sonunda konut kredisi kullanan kişi sayısı, önceki aya göre 15 bin kişi azaldı ve 2 milyon 475 bin olarak kaydedildi. Mayıs 2019’a göre 18 bin kişi artış gösterdi. 

Mayıs 2020'de 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Mayıs ayında 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullanırken, bankaların kullandırdığı bireysel kredi hacmi de Mayıs sonu itibarıyla 658 milyar TL oldu...

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Konut kredisi hacmi 3 Temmuz'da 239 milyar 44 milyon TL oldu. 29 Mayıs-3 Temmuz arasındaki 5 haftada bankalar her iş gününde ortalama 1.1 milyar lira tutarında yeni konut kredisi kullandırdı...

Mart ayında 32 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

TBB Risk Merkezi'nin "Mart 2020 Bülteni" yayımlandı. Buna göre, bireysel kredilerin yüzde 33'ünü konut kredilerinden oluştu. Mart ayında ise 32 bin kişi ilk defa konu kredisi kullandı...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.

konut kredisi kullandırma oranları Haberi

konut kredisi kullandırma oranları

Başbakan Binali Yıldırım’ın konut kredisi kullandırma oranlarının yüzde 75’ten yüzde 80’e çıkarıldığını açıklamasının ardından bu konuda bir değerlendirme yapan Trakya Emlakçılar Odası Başkanı Serhat Çeker, durumun vatandaşlara olumlu yansıyacağını belirtti. Bir süre önce konut kredi faizlerinin yüzde 18’den 8’e düşürülmesiyle hareketliliğin yaşandığını hatırlatan Çeker, son kararla sektörün daha da hareketleneceğini söyledi.


Oda Başkanı Çeker, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ın bankaların konut kredisi kullandırma oranlarında artış yapacağı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.  Daha önce de konut kredilerindeki faiz düşüşünü hatırlatan Çeker, bu durumun 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin ardından durulan emlak piyasasında hareketlenme yaratacağını ifade etti.


Çeker, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından vatandaşların gelişmelerle hareket edeceğini düşündüğünü dile getirerek, “Başbakanımızın 2 gün önce yapmış olduğu açıklamayla konut kredilerinde vatandaşımız kredi kullanırken örnek vermek gerekirse...