04 / 05 / 2024

konut kredisinde artış mı olacak

konut kredisinde artış mı olacak

Çalkantılı bir siyasi ortam ve seçim atmosferi ile dolu bir 2014 yılı geçirdik. 2015 yılı da benzer bir atmosferde, bu kez yeni hükümet arayışları ile daha da belirsiz bir ortam sunuyor.

Türkiye'den 3 şehir konut fiyat artışında dünyayı solladı!

150 dünya şehrini kapsayan konut fiyat artışı araştırmasına göre İzmir, Ankara, İstanbul, Filipinlerin başkenti Manila'nın ardından zirveye yerleşti. 

2021 konut kira artış oranı!

Kira sözleşmeleri Ocak ayında yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde belli oldu. İşte 2021 konut kira artış oranı...

TOKİ'yle yeni konut rezervleri artırılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu belirtti. Kaya, bütün tedbirleri buna göre alacaklarını, TOKİ'yle yeni konut rezervlerini artıracaklarını açıkladı.

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Düşük faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Faiz indiriminden önce konut kredisi çekip ödemeye başlayan vatandaşlar konut kredisi yapılandırmayı talep ediyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte yapılandırmaya ilişkin detaylar...

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesiyle birlikte, ödeme planları araştırılmaya başlandı. Faiz indiriminden önce kredi çekenler ise yapılandırma çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki 0.64 faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Konut fiyatları artıyor mu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatları artıyor mu? Konut alımında banka kredisi kullanımı ne kadar arttı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Akbank konut kredisinde faizi yüzde 0,95'e indirdi!

Akbank konut kredisinde faizi yüzde 0,95'e indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz konuyla ilgili olarak, "Ekonomimize doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmaktan mutluluk duyuyoruz"

ABD'de konut fiyat artışları Kasım'da yüzde 2.5 arttı!

ABD'de konut fiyat artışları yeniden harekete geçti. S&P CoreLogic CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyat Endeksi Kasım ayında yıllık oranda yüzde 2.5 arttı.

Konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020!

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen konuttaki kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. İşte kira zam oranları ile konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020 örneği...

Konut kredisinde 0,69 beklentisi!

Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Konut kredisinde faizlerin yüzde 0,69'lara düşmesi bekleniyor.

Konut kredisinde doğru vadeyi seçen daha az ödüyor!

Konut kredisinde uzun vadeler toplam borcu daha da artırıyor. Vade seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. 200 bin liralık krediyi, 15 yıl değil de 10 yıllık çekerseniz 87 bin lira daha az ödersiniz. 

konut kredisinde artış mı olacak Haberi

konut kredisinde artış mı olacak

2014 yılının 3. çeyreğinden 2015 yılı Haziran ayı seçimlerine kadar konut kredisi faizlerindeki geri çekilme ile konut kredisi kullanımında ve konut satışlarında olumlu bir 4 çeyrek yaşandı. Süreci değerlendiren uzmanlar faizin alım satım üzerindeki negatif etkisini veriler ışığında gözler önüne seriyor.



Bu olumlu 4 çeyrek, 2012 yılının 4. çeyreğinden 2013 yılının 3. çeyreğine kadar olan 4 çeyreklik periyota çok benzer ilerledi. İlk süper 4 çeyrekte 50,8 milyar liralık konut kredisi kullandırımı gerçekleşmişti, yeni bitirdiğimiz 2. süper 4 çeyrekte ise 46,7 milyar lira konut kredi kullandırımı gerçekleşti. Gelinen noktada 2013 yılı sonu itibari ile 50,4 milyar liralık konut kredisi kullandırımı ile Türk Ekonomisi tarihinin en yüksek hacmini yakaladığını gördük. 2015 yılının 3. çeyreğinde konut kredisi kullandırımında bir duraklama yaşayacağımız gerçeği önümüzde...