12 / 05 / 2024

konut maliyetleri artması

konut maliyetleri artması

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Büyükşehirlerdeki konut maliyetlerinin artmasıyla beraber gayrimenkul yatırımcıları da rotasını Tiny House’lara çevirdi. Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı...

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konut fiyatlarında yaşanan artış meclise gündemine girdi. CHP'li Ulaş Karasu artan konut maliyetleri ve fiyatlarına yönelik araştırma önergesi verdi.

Konut fiyatlarındaki artış baskılanacak!

Artan konut fiyatlarına yönelik açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut üretiminin artmasıyla fiyatların baskılanacağını dile getirdi. 

konut maliyetleri artması Haberi

konut maliyetleri artması

Özcan Tahincioğlu, bazı şirketlerin satış baskısı ve artan maliyetler sebebiyle iş güvenliğini ikinci plana ittiğini söyledi. Ekim ayında denetlenen şantiyelerin yüzde 80’inin iş güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle durdurulması tartışmaya sebep oldu. Şu an inşaat sektöründe maliyet ve satış baskısı sebebiyle bazı şirketlerin iş güvenliğini ikinci plana atabildiğini belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektör için ihtiyaç duyulan yasa ve düzenlemelerin yapılmaya başlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yakında zamanda sektöre yönelik zam olacağını açıklayan Tahincioğlu, bu durumu artan maliyetlere bağlıyor. Nidapark Seyrantepe projesinin tanıtımında konuşan Tahincioğlu, “Son 1 yılda maliyetler yüzde 15 arttı. Bu durum şirketlerin kâr oranını düşürüyor. Bu sebeple şirketler yakında zam yapmak zorunda kalacak.” dedi. Yeni yasanın inşaat sektörünü daha adil hale getireceğini ifade eden Tahincioğlu, kendilerinin...