04 / 05 / 2024

Konut metrekareleri brüt

Konut metrekareleri brüt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak.

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Konut metrekareleri brüt Haberi

Konut metrekareleri brüt

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, müteahhitler veya satıcılar tarafından bu bölümler ayrı ayrı belirtilmeyip direkt brüt metrekare söylendiğinde daha sonra ihtilaf doğabildiğini dile getirdi. Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu. Bunun, bilerek yapıldığında dolandırıcılığa, bilmeden yapıldığında ise yanlış bilgilendirmeye girdiğini vurgulayan Merdin, böyle durumlarda alıcı ile satıcının mahkemelik olabildiğini, anlaşmazlığın çözümünün uzun süreler alabildiğini kaydetti. 


NET METREKARE BELİRTİLECEK 

Merdin, şöyle devam etti: "Ön ödemeli konut satışlarında imzalanan tüm...