02 / 05 / 2024

konut projelerinde en yüksek aidat nerede ödeniyor

konut projelerinde en yüksek aidat nerede ödeniyor

İstanbul'daki lüks konutlar neredeyse aylık kira bedelleri kadar aylık 'aidat ücretleri' ile dikkat çekiyor. Hatta bazı durumlarda aylık aidatlar kira bedellerini bile aşıyor. İşte o aidat bedelleri...

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye'de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

Türkiye, konut fiyat artışında resmen zirveye yerleşti. 58 ülke arasında ilk sıraya yerleşen Türkiye'deki konut fiyatlarında son durum ne? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Emlak Konut projelerinde senelik fiyat artışı yüzde 132'i buldu!

Emlak Konut’un arsa karşılığı hasılat paylaşımı yaptığı projelerde 2021 senesinde 16 bin 731 TL olan ortalama fiyat geçen yıl 38 bin 901 TL’ye çıktı. Nişantaşı Koru 150 bin 845 TL’lik brüt metrekare fiyatıyla en pahalı proje oldu.

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

Konut fiyatları en çok o ilde arttı!

Merakla beklenen Merkez Bankası (TCMB) Ağustos 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre; konut fiyatlarının en çok arttığı il İzmir oldu.

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacağı vatandaşalar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Satılık konut fiyatları en hızlı hangi ilde arttı?

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda satılık konut fiyatlarının en hızlı arttığı illere yer verildi. İşte detaylar...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

konut projelerinde en yüksek aidat nerede ödeniyor Haberi

konut projelerinde en yüksek aidat nerede ödeniyor

Ev almak ya da kiralamak isteyenler artık siteleri tercih ediyor. Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen sitelerin bazılarında bir kira değerine ulaşan aidatlar, İstanbul'da metrekare başına aidat fiyatı diğer illere göre daha yüksek. İstanbul'da artık en düşük aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirten gayrimenkul uzmanları, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söylüyor. İstanbul'da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin 500 lirayı buluyor. Aidatlar ev sahiplerinin hem de kiracıların adeta kabusu. Aidat bedelleri kira ile yarışır halde. Yönetim planına bakmadığımız için acı sürprizlerle kaşılaşıyorlar. 


İstanbul'da en pahalı aidat metrekaresi 18.83 TL ile Şişli'de 

Araştırma şirketi Reidin tarafından gerçekleştirilen 'Konut...