15 / 05 / 2024

Konut projelerinin fiyatını neler arttırır

Konut projelerinin fiyatını neler arttırır

Gayrimenkul sektöründe yaşanan proje yarışı rekabeti artırırken risk almak istemeyen şirketleri de fizibilite araştırmalarına yönlendiriyor. Yapılan araştırmalara göre, konut projelerinin fiyatını neler arttırır?

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut birim fiyatları şişiriliyor mu? Ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu, sosyal medya platformu X' den yaptığı paylaşım ile altın bazında konut fiyatlarının 13 yıllık ortalamaya yaklaşmasına 1 gr kaldı. Şu an ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu. Buna göre, 13 yıllık ortalama 14 gram altın/m². Yani Türkiye'de ortalama  1 m² konut = 16

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, konut sektörünü 2022'de nelerin beklediğine de değindi.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

Altının fiyatını hangi etkenler düşürür? Hangi etkenler yükseltir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altının fiyatını hangi etkenler düşürür? Hangi etkenler yükseltir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Konut projelerinin fiyatını neler arttırır Haberi

Konut projelerinin fiyatını neler arttırır

Gayrimenkul sektöründe yaşanan proje yarışı rekabeti artırırken risk almak istemeyen şirketleri de fizibilite araştırmalarına yönlendiriyor. Artan rekabete karşın inşaat firmaları da yatırım konusunda daha bilinçli, doğru yerde, doğru projeyle olmak istiyor. Bu bağlamda projeler için yapılacak araştırmalar yatırımların geleceği bakımından büyük öneme sahip.  Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, yaptıkları araştırmalarla konut projelerinin fiyatlarını etkileyen unsurları ortaya koyduklarını belirtiyor. Zeytin, bir konut projesinde yüzde 84.7 oranıyla fiyatları en çok etkileyen faktörün sosyal alanlar olduğunu söylüyor. 


Bir konut projesinde fiyata etki eden birçok faktör bulunuyor. Baz fiyatı 100 olan bir konutu düşünürsek, projedeki sosyal alanlar hedef kitlenin ödeyebileceği fiyatı 184 TL'ye çıkarabiliyor. Projelerde AVM'lerin fiyata etkisi yüzde 38.4 olurken, sağlık hizmetleri de AVM kadar katma değer sağlıyor. Anadolu'da sağlık hizmetlerinin...