05 / 05 / 2024

konut rayiç bedelinin tespit edilmesi

konut rayiç bedelinin tespit edilmesi

Rayiç bedel, alım satım işlemlerinde satışa konu olan gayrimenkulün minimum piyasa değeri olarak tanımlanıyor. Peki, konut rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte rayiç bedel hesaplama formülü..

Kira uyarlama davasında kriterler neler? Mahkeme 4 bin TL'lik kirayı 18 bin TL'ye yükseltti!

Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi için mahkeme yoluna başvuruyor ve kira uyarlama davalarında bu nedenle artış yaşanıyor. Peki kira uyarlama davalarında mahkemelerin kriterleri neler? İşte ayrıntılar...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Orta gelirli için düzenlenen yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı kanıtlanan firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak. Konut bedelinin en az yüzde 10'u kadar ceza kesilme

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yer alan bazı şartlar vatandaşları zorluyor. Rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Hangi konut için ne kadar vergi ödeniyor?

Rayiç değeri 5 milyon 227 bin lirayı aşan tüm konutlar ‘Değerli Konut Vergisi’ (DKV) kapsamında yer alıyor.  Türkiye genelinde 150 bin değerli konut olduğu tahmin ediliyor. Peki, hangi konut için ne kadar vergi veriliyor? 

Hazine’den çiftçiye kiralık arazi!

Hazine arazilerinin çiftçilere rayiç bedelinin yüzde 1.5’una topraksız ve az topraklı köylülere kiraya verileceği açıklandı. Kiralamanın 10 yıla kadar uzayabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Katalonya'da konut kira bedellerine sınırlama!

Konut kira bedelinin, kiracının aylık gelirinin yüzde 30'unun üzerine çıkması halinde uygulanacak yeni yasa ile kira fiyatlarının Barselona'da yüzde 25 düşmesi öngörülüyor.

Türkiye’deki aylık konut kredisi faizi, Almanya’daki yıllık faizden fazla!

Türkiye’de faiz oranlarındaki artış nedeniyle 10 yıl vadeyle kredi çekip konut almak isteyenler neredeyse bir ev parası kadar da bankaya faiz ödemek zorunda kalıyor. Almanya’da ise 35 yıl vade yaptıran bir Türk vatandaş, aldığı evin bedelinin en fazla dörtte birlik kısmı kadar faiz ödüyor.

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

konut rayiç bedelinin tespit edilmesi Haberi

konut rayiç bedelinin tespit edilmesi

Konut rayiç bedeli nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, alım satım işlemlerinde satışa konu olan gayrimenkulün minimum piyasa değeri olarak tanımlanıyor. Bu hususta bir konut satın almak istediğinizi ve konutun rayiç bedelini tespit etmek istediğinizi farz edelim. "Konut rayiç bedeli nasıl belirlenir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konut rayiç bedelinin tespit edilmesi..

Rayiç bedel, güncel piyasa koşullarına göre belirleniyor. Rayiç bedel; piyasa değeri ve emlak vergisi bedelini baz alan değer olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. 


Konutun rayiç bedeli, gayrimenkulün türüne göre defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından tespit ediliyor. Belirlenen bu bedel doğrultusunda ise, gayrimenkul satışları yapılıyor.


Konutun rayiç bedeli hesaplamalarında bazı kıstaslar göz önüne alınıyor. Örneğin, konutun bulunduğu semt, konutun manzarası, konutun ulaşım olanakları hususlar rayiç bedeli etkileyen faktörler arasında yer alıyor.


- Önemli konut projeleri,

- Alışveriş merkezleri, 

-...