05 / 05 / 2024

konut reklamları kandırıyor mu

konut reklamları kandırıyor mu

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "konut reklamları" konulu yazı yazdı.

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcıların merakla beklediği yeni ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Muş'ta da konut imarlı arsa satıyor.

Milli Emlak o ilde 55 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa satıyor! Arsa almak isteyenlere müjde!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül 2022 ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ilanlara göre, Milli Emlak Konya'da da konut imarlı arsa satıyor.

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen döviz kurlarındaki düşüşle beraber gözler şimdi de gayrimenkul sektörüne çevrildi. Peki kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Kiralık konut arayanlar dolandırıcıların hedefinde!

Dolandırıcılar, yükselen kiraları fırsat biliyor ve sahte ilanlarla aynı konutu defalarca kiraya vererek uygun fiyatlı konut arayanları kapora yollamaları bahanesiyle dolandırıyor. Peki ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Konut kredisi faizleri düşüyor!

Konut kredisi faiz oranlarında meydana gelen düşüş sonrasında kredili ev satışlarında yüzde 410'luk ciddi bir artış yaşandı. Kredi faizlerindeki düşüş devam ederken vatandaşların talebi de sürüyor. İşte en uygun konut kredileri...

Emlak Konut, Galatasaray ile yollarını ayırıyor!

Emlak Konut, Galatasaray ile yollarını ayırıyor. Galatasaray Spor Kulübü imzalanan protokollere uymadığı için arsalara proje yapılmayacak...

konut reklamları kandırıyor mu Haberi

konut reklamları kandırıyor mu

Son günlerde görsel yayın, yazılı basın ve internet ortamında reklamı yapılan bazı projeler hakkında araştırma yaptım. Bu reklamlardan birinde ünlü oyuncuların oynadığı, aile sitesi diye tanıtımını yaptığını gördüm. Ancak projenin söylenen ilçe ile alakası olmadığı yapıldığı yerin başka bir ilçede olduğu ortaya çıktı. Bu sebeple günümüzde televizyon, gazete gibi yayınlarda dönen reklamların neredeyse %80 i inşaat projelerinden oluşuyor. Ancak bu reklamı yayınlayan kuruluşların projeler hakkında bilgiye ne kadar sahip oldukları tartışılır duruma geldi. Çünkü televizyonda yayınlanan bir konut projesi söylenen yer ile yapıldığı yer bilinmiyor ise bunu yayınlayan kurumun bu konuda araştırma yapmadığı ortaya çıkıyor. 4077 sayılı tüketici hakları kanununda ve 4822 sayılı kanunla da yapılan değişiklikler de belirtildiği gibi. 


4822 sayılı kanun- Madde 16- (Değişik: 6/3/2003-4822/23 Md.)


Ticari...