24 / 07 / 2024

Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor

Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması, Türkiye genelinde ev sahipliği oranının gerilediğini gözler önüne serdi. Uzun seneler yüzde 59-61 seviyesinde seyreden ev sahipliğindeki gerileme neden yaşanıyor? Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor? İşte ayrıntılar...

Ekonomist Evren Devrim Zelyut konut sahibi olmak isteyenleri korkuttu: 2030'dan önce konutu unutun!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut konut sahibi olmak için bekleyenlere kötü haberi verdi. Zelyut ''2023'dan önce konutu unutun'' dedi.

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği, ortak konut krediyle ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönem başlıyor. 

Bankalar Temmuz faizlerini duyurdu! 1 milyon 300 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri tam bu kadar oldu!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmayı planlayanlar, bankaların konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki hangi bankada konut kredisi faizi ne kadar? En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? 

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

Fuzul Topraktan 10 ayda 5 yeni proje! 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkes ev sahibi olacak!

Konut imarlı arsalara topraktan yatırım yapma imkanı sağlayan Fuzul Topraktan, 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkesi ev sahibi yapıyor. 

Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğilimi artacak!

Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi.

Kiraya yüzde 25 sınırı yarın biterse, kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? 

Yüzde 25 zam sınırının uygulandığı dönemde kiracı ile konut sahibi uyuşmazlıkları arttı ve bunun üzerine arabulucu sistemi uygulamaya alındı. Fakat şimdi kiralardaki yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor.  Peki kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri vatandaşı evsiz bıraktı! Kredi ile konut sahibi olanların oranı yüzde 10 bile değil!

TÜİK Mayıs ayı konut satışları açıklandı. Verilere göre geçen ay yüzde 2,4 düşüş görüldü. Konut sahibi olmanın önündeki en büyük engel ise konut kredisi faiz oranları. Yüksek faizler vatandaşı evsiz bıraktı.

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Milyonlarca kişi "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, "Kimse ev sahibi olmayı denemesin" dedi. İşte ayrıntılar...

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! 500 bin liraya süper lüks ev sahibi olabilirsiniz...

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 500 bin liraya süper lüks ev sahibi olabilecekler peki nasıl? İçerik üreticisinin sosyal medya x üzerinden yaptığı paylaşımda paylaşımda Türkiye'nin gündemine oturmuşmuş oldu. 

Emlak yatırımlarında yeni dönem! Yüzde 40 indirimle konut sahibi olacaksınız!

Emlak yatırımlarında blockchain ile yeni bir dönem başlıyor. Miracle Estate’in blockchain temelli emlak satışı projesi, 2 yılda, yaklaşık yüzde 40 indirimle konut sahibi olma ve yatırım yaparak kazanma fırsatı sunuyor.

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

Aylık 10 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilirsiniz! Ortak konut kredisi kampanyası başladı!

Ziraat Bankası tarafından konut sahibi olmak isteyenler için 'Ortak Konut Kredisi' kampanyası hayata geçirildi. En az 2, en fazla 5 kişi olacak şekilde konut kredisi alınabilecek. 1.250.000 TL'lik krediye aylık 10 bin 794 TL ödenecek. İşte ayrıntılar...

Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor Haberi

Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde konut sahipliğini kaleme aldı. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Gelir dağılımı niye bozuldu ki?' başlıklı yazısı...

Geçtiğimiz sene kamu bankaları tarafından hayata geçirilen kredi kampanyasıyla ev satış rakamları, 1.5 milyon adetle rekor kırdı. Kovid-19 salgını ve karantina gölgesinde kalınmasına karşın 2020, şimdiye kadar çok ev satışı yapılan sene oldu. 

Satışları tetikleyen sebep, kredilerin birçoğunun negatif faizle verilmesi oldu. Sonuç olarak konut kredisi stoku 100 milyar Türk Lirası arttı ve 279 milyar Türk Lirası'na kadar ulaştı. Talebin desteklenmesiyle ev fiyatları 2020 yılında yüzde 32 yükseldi ve tarihinin en yüksek değer artışını kaydetti.

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada faizlerde yapılan bir birimlik değişikliğin ev fiyatlarında 2.1 birimlik değişimi getirdiğini ortaya çıkardı.

KONUTLARI KONUTU OLANLAR ALDI

- Peki bu...