24 / 07 / 2024

konut satış kampanyası

konut satış kampanyası

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Çömlekçi, bugünkü yazısında 20 yıla kadar vadeli konut satışı kampanyasını değerlendirdi. İşte o haber...

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası 10 bine ulaştı. 

Konut satışlarında yeni bir rekor kırılabilir!

Akyapı kurucularından Mahmut Asmalı, Temmuz 2021 konut satış verilerini değerlendirdi. Mahmut Asmalı, "Geçen yıl olduğu gibi bir kredi kampanyası bu yıl da düzenlenirse bekleyen talebin harekete geçip, yeniden rekor rakamlara ulaşılması mümkün" dedi.

Konut satışlarında rekor sinyali!

Koronavirüs salgını döneminde konut satışlarında düşük faiz kampanyası pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırdı. Yılın ilk 10 ayında satışların yüzde 27 artması konut satışlarında rekor ihtimalini güçlendirdi.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

2 ayda 140 milyar TL'lik konut satıldı!

Kamu bankaları öncülüğünde hayata geçirilen düşük faiz oranlı kredi kampanyası sayesinde son iki ayda 420 bin adet konut satılırken, sektör temsilcileri bu satışlar sayesinde yaklaşık 90 milyar TL'lik yastıkaltı tasarrufun reel sektöre aktarıldığını belirtiyor...

Emlak Konut GYO'dan Haziran'da 10 milyar TL'lik konut satışı!

Emlak Konut GYO 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyası kapsamında Haziran 2020'de 10 milyar TL'lik konut satışı gerçekleştirdi...

Konut satışları 2019'u yakalayacak!

Konut sektörü durgun günlerden sonra pandemi döneminde kamu bankalarınca düzenlenen faiz kampanyası sayesinde hareketlendi. Arayışları artıran kampanya ile konut satışlarında geçen yılki seviyenin yakalanması planlanıyor.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Kredili konut satışı yüzde 1.286 arttı!

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyasından sonra Haziran'da 101 bin 504 konut ipotekli olarak satılarak krediyle konut satışında rekor kırıldı. 

27 günde 7 aylık konut satıldı!

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarını uçurdu. 27 günde 14 kat artışla 94 bine yakın ipotekli konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam aynı zamanda geçen yılın ilk 7 ayında satılan rakama yakın.

2 haftada 13 milyar TL'lik konut satıldı!

Ekonomi yönetiminin, kredi maliyetlerini cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine çekerek başlattığı konut kampanyasına yoğun talep geldi. İki haftada banka kredisi ile 5 milyar TL'lik satış yapıldı. Rakam Emlak Konut GYO kampanyası ve senetli satışlarla beraber 13 milyar liraya ulaştı.

konut satış kampanyası Haberi

konut satış kampanyası

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" isimli konut satış kampanyası başlattı. 


Emlak Konut GYO, bünyesindeki 30 proje ve 15 bin konutu 20 yıla kadar vade ile satışa sundu. 

Konut ve bankacılık sektörünün el ele vererek vatandaşın uygun koşullarda ev sahibi olmasının amaçlandığı kampanyada, yüzde 5 peşinat olmak üzere 240 ayda yüzde 0.79 vade farkı alınacak. 

120 ayda yüzde 0.45, 

60 ayda ise faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

20 yıl vade ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan kampanya 31 Mart 201 7'ye kadar sürecek. 

Kampanyaya dahil olan projelerin metrekare fiyatları 2 bin 700 liradan başlıyor. 

Ve bölgemizi ilgilendiren tarafı, kampanyaya 6 il arasında Denizli'nin de olması.. 

Ve en güzel tarafı da hiç zam görmeyecek olması... 

"Vay beton fiyatı yükseldi" deyip konut fiyatı da...